bird
vrijdag 26 april | 15.48 uur

Wel arbeidsmigranten, geen toeristen meer op Meulenhuis

04-11-2020 08:50
uur
Door: Britta Alink
computer-10-11
Foto: Adobe Stock

BRUCHEM – Op het terrein van camping ’t Meulenhuis kunnen de komende tien jaar 150 arbeidsmigranten wonen. In die periode kan er geen recreatie plaatsvinden.

Het college van burgemeester en wethouders wil meewerken aan het initiatief om 75 tweepersoonswoningen te bouwen op het terrein aan de Molenstraat.

Provincie
Wel zijn er nog een paar kanttekeningen. Zo moet de gemeente nog in gesprek met de provincie over het plan. De initiatiefnemer moet zelf met de omwonenden in gesprek en hij moet verschillende onderzoeken uitvoeren.

Bezwaren
De plannen voor de huisvesting van arbeidsmigranten op de camping bestaan al langer. De eerste plannen stuitten op nogal wat bezwaren van omwonenden. “Dat kwam omdat de nieuwe woningen te dicht op hun huizen zouden komen te staan”, licht wethouder Gijs van Leeuwen toe. “De initiatiefnemer wilde arbeidsmigranten huisvesten op het terrein achter de camping. Nu we de recreatiefunctie loslaten hoeft er niet zo dicht op de buren gebouwd te worden.”

Nog steeds niet blij
Volgens Van Leeuwen is dit een ideale plek om 150 arbeidsmigranten te huisvesten. “Maar”, zo benadrukt hij. “De omwonenden denken daar anders over, die zijn er nog steeds niet blij mee.”

Tags

arbeidsmigranten zaltbommel,meulenhuis bruchem