bird
vrijdag 19 april | 14.40 uur

Wederom grote ravage tijdens jaarwisseling in Hedel: 'Moeten we niet tolereren'

03-01-2022 15:40
uur
Door: Martin van Hemert
030122_Voorstraat-1
• Het winkelplein met op de achtergrond een ontplofte brievenbus. Foto's: Bart Meesters

HEDEL/KERKDRIEL - Voor het tweede opeenvolgende jaar veranderde het winkelplein bij de Voorstraat en de Kasteellaan in Hedel tijdens de jaarwisseling in een slagveld.

De ravage op het winkelplein in Hedel is enorm op de zaterdagmiddag na de jaarwisseling. Naast een aanhanger die in brand is gestoken, moesten ook een brievenbus, een elektriciteitskast en vuilnisbakken eraan geloven. Daarnaast zijn er verkeersborden in de Kasteellaan uit de grond getrokken en op het vuur gegooid.

(Tekst loopt door onder de foto's)




Ook winkelwagens en fietsen kwamen op het vuur terecht. Een vlaggenmast van een supermarkt lag in stukken en bij een andere supermarkt was één van de ruiten kapot.

Kerkdriel
In Kerkdriel is op de Ipperakkeren vrijdagavond een bestelbus met daarachter een caravan in vlammen op gegaan. Ook is bij één van de flats een belpaneel opgeblazen met vuurwerk. Daar is weinig tot niets meer van over gebleven. De totale schade van de jaarwisseling in Maasdriel is nog niet bekend.

Niet tolereren
Burgemeester Henny van Kooten is 'opgelucht' dat buitensporige gebeurtenissen zoals geweld tegen hulpverleners dit jaar zijn uitgebleven en stelt dat de gemeente qua schade erger heeft voorkomen door preventief objecten te verwijderen. "Wel betreur ik de incidenten in Kerkdriel en Hedel enorm. Elke vernieling is er een teveel en buurtbewoners hebben ongetwijfeld weer angstige momenten beleefd. Dat moeten we niet tolereren als gemeenschap", aldus Van Kooten, die ooggetuigen oproept om zich te melden.

Tags

Hedel,Voorstraat,winkelplein,Henny van Kooten