bird
zondag 19 mei | 10.48 uur

Wandelen met alpaca’s bij Hoppies in Ammerzoden

17-08-2023 16:12
uur
alpaca_hoppies_wandelen met alpaca's_adobe stock
De alpaca's van Hoppies zijn 'halstermak', dus ze lopen lekker mee. (Foto: Adobe Stock)

AMMERZODEN – Sinds deze week kunnen liefhebbers ook in de Bommelerwaard wandelen met alpaca’s. Bij Hoppies zijn tien alpaca’s, die geschikt zijn om mee te wandelen.

De dieren zijn ‘halstermak’, dus ze lopen lekker mee. De groep gaat op pad samen met een medewerker, die alles weet over deze bijzondere dieren. De wandeling duurt ongeveer een uur, er gaat één alpaca mee per groepje van twee personen. Het is een rustige wandeling in het tempo van de dieren. Zij houden ervan om af en toe te stoppen en een beetje te grazen in het gras.

(Tekst gaat verder onder deze foto van de alpaca's bij Hoppies. Foto: Anne de Weert)

Dierenweide
De tien alpaca’s hebben op het terrein van Hoppies een eigen weide. Daar staan ook stallen waar ze zelf naar binnen kunnen lopen als ze daar zin in het hebben. Bij Hoppies is nog een andere dierenweide met onder andere ezeltjes, schapen, geiten en een mini-koe.

Voedselbos
Deze dieren staan in een wei waar afgelopen winter verschillende hoogstamfruitbomen zijn ingeplant. In de toekomst wordt dit een voedselbos, met verschillende soorten fruit van vroeger.

De wandeling is te boeken voor groepen van minimaal vier personen en kost 21,50 euro per persoon inclusief introductie, voer voor de alpaca’s en koffie, thee of fris bij aankomst. Het is mogelijk om de wandeling te combineren met een picknick (tegen betaling).

Herkomst
Alpaca's worden ook wel berglama's genoemd. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn familie van de kameelachtigen. Ze leven onder andere in de Andes, in landen als Ecuador en Bolivia en vooral in Peru. Ze worden voornamelijk gehouden voor de wol. In Nederland zijn ze onder andere populair op kinderboerderijen. Ook zijn er verschillende plekken in het land waar je met de dieren kunt wandelen.

Meer informatie staat op: hoppies.nl

 

Tags

alpaca's,hoppies ammerzoden