bird
woensdag 22 mei | 13.32 uur

Vrouw (28) aangehouden in verband met nieuwjaarsrellen Hedel

16-04-2024 15:13
uur
040424_jaarwisselingHedel-alle-verdachten
Foto: Politie.nl/Omroep Gelderland

BILTHOVEN/HEDEL - De politie heeft dinsdag een zesde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de gewelddadig verlopen Nieuwjaarsnacht in Hedel. De vrouw van 28 jaar uit Bilthoven heeft zich gemeld op een politiebureau.

Vorige week is een man van 29 jaar uit Soest aangehouden. Beiden zitten nog vast. Hun rol tijdens de hevige ongeregeldheden, waarbij agenten en andere hulpverleners met zware explosieven werden belaagd, wordt nader onderzocht.

Al sinds de jaarwisseling loopt het onderzoek naar de geweldsexplosie in Hedel, waarbij meerdere agenten gewond raakten. Het rechercheteam maakte donderdag 4 april in het opsporingsprogramma Plaats Delict foto’s openbaar van zeven mannen die nog gezocht worden voor betrokkenheid bij het hevige geweld. De aangehouden man is niet één van de getoonde mannen in Plaats Delict.

Rechtszaak
Er zijn nu zes verdachten aangehouden. Eerder werden een 45-jarige man uit Hedel, een 24-jarige man uit Zaltbommel, een 29-jarige man uit Ermelo en een 22-jarige man uit de gemeente Maasdriel aangehouden. Alle verdachten zitten nog vast, met uitzondering van de 24-jarige man uit Zaltbommel. Hij mag zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. De afgelopen weken werden woningen doorzocht in Hedel, Zaltbommel, Ermelo, Uden, Krimpen aan den IJssel en Soest.

Dinsdag 9 april besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Het onderzoeksteam houdt er sterk rekening mee dat de nog gezochte zeven mannen ook elders uit het land komen. Wie hen herkent, wordt verzocht contact op te nemen via de gratis opsporingstiplijn: 0800 - 6070. Anoniem melden kan ook via 0800 - 7000.

Tags

jaarwisseling Hedel