bird
zondag 19 mei | 12.21 uur

Voor acht ton aan openstaande schulden ontdekt

19-09-2023 09:40
uur
Door: Britta Alink
150722_Politie-AdobeStock LR
Foto: Adobe Stock

MAASDRIEL - Bij een grote integrale verkeerscontrole in Maasdriel is maar liefst 802.000 euro aan openstaande schulden ontdekt. Op 13.059 euro is direct beslag gelegd, elf voertuigen zijn in beslag genomen. De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht.

De controle vond plaats op de Veilingweg in Velddriel. Medewerkers van politie, Belastingdienst, Sociale Recherche, Douane, Werkzaak Rivierenland en gemeente werkten er aan mee. Samen controleerden zij vorige week donderdag op misstanden zoals verkeersmisdragingen, openstaande schulden of boetes en fraude.
De aanhoudingen werden onder andere verricht voor het in bezit hebben van verdovende middelen. Drie bestuurders bleken onder invloed te rijden van drank of drugs.

Onderzoeken
Bovendien heeft de politie 39 bekeuringen uitgeschreven. Het ging hier onder andere om het niet dragen van een gordel, het rijden zonder geldig rijbewijs of het gebruik van een telefoon tijdens het rijden. De Sociale Recherche en Werkzaak Rivierenland hebben zeven adressen en personen aangetroffen die zij nader gaan onderzoeken, bijvoorbeeld op het gebied van adres- en uitkeringsfraude.

Burgemeester Jaco Geurts blikt tevreden terug op de integrale controle"Het doel van deze samenwerking tussen partijen is misstanden in de maatschappij aanpakken. Verkeersveiligheid en ondermijning zijn daar belangrijke voorbeelden van. Door onze krachten te bundelen, hebben we met deze controle zichtbaar resultaat behaald."

Tags

integrale verkeerscontrole,schulden,Velddriel,Maasdriel