bird
woensdag 22 mei | 13.23 uur

Volop activiteiten in 'Ammersoyen' tijdens de 'Dag van het Kasteel'

23-05-2023 13:04
uur
Door: Britta Alink
230523_TonRothengatter
Foto: Ton Rothengatter voor GLK

AMMERZODEN  - Kasteel Ammersoyen doet op Tweede Pinksterdag mee aan de 'Dag van het Kasteel, waar in totaal zo'n honderd kastelen in Nederland aan meedoen.

In Ammerzoden kunnen bezoekers op deze dag middeleeuwse kasteelbewoners ontmoeten van re-enactmentgroep 'Het Woud der Verwachting' en zo een duik nemen in de middeleeuwen. Handwerken en kalligraferen zijn echte middeleeuwse ambachten.

In de zalen van kasteel Ammersoyen zijn de middeleeuwse bewoners bezig met die ambachten. Militairen horen ook bij de middeleeuwse ontmoetingen; zij gaan buiten hun oefeningen doen. In de middeleeuwse hof zijn er kruiden en planten te bewonderen die in de middeleeuwen gebruikt werden.

Brigandine
Voor kinderen zijn er deze dag kleine activiteiten. Ze kunnen een paar keer per dag meedoen aan een kinderveldslag, de militairen helpen hun harnas te poetsen en een 'brigandine' - een middeleeuwse vechtjas, speciaal voor kinderen - passen  Ook kunnen ze een tasje maken, het geuren- en kleurenspel doen in de tuin en op de foto met een middeleeuws hoofddeksel. In het Koetshuis bij het kasteel kan men terecht voor een hapje en drankje binnen of op het terras.

Het kasteel is op deze maandag 29 mei geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Entree is 13,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.glk.nl/ammersoyen

Tags

Kasteel Ammersoyen,Dag van het Kasteel