bird
donderdag 22 oktober | 02.49 uur

Verhard winterverblijf nodig in Kleindier-Wandelpark

09-10-2020 10:25
uur
alpaca-2
• Het winterverblijf is onder andere nodig voor de alpaca's. (foto: Adobe Stock)

HEDEL – Vrijwilligers van Kleindier-Wandelpark Hedel brengen deze maand traditiegetrouw de jaarlijkse donatiebrief rond in Hedel. Er is onder andere geld nodig voor de aanleg van een verhard winterverblijf voor de geiten en alpaca’s.

Het is op 13 november alweer 42 jaar geleden dat het dierenpark, dat gratis te bezoeken is, werd opgericht.

Donaties
Regelmatig komen niet alleen bewoners uit Hedel, maar uit de hele regio een kijkje nemen in het park dat grotendeels financieel draaiende gehouden wordt door donaties, giften en acties, waaronder adoptieacties.

Regenval
“De klimaatverandering is ook in ons park te merken”, schrijft voorzitter Harry van Oers in de donatiebrief. “Door de vele regenval in de wintermaanden zijn wij genoodzaakt om een verhard winterverblijf aan te leggen, zodat de alpaca’s en geiten ook in deze maanden naar buiten kunnen. Kosten 7500 euro.”

Camerabewaking
Dit jaar zijn uit het Kleindier-Wandelpark de blauwe ara’s gestolen. “Heel triest”, vindt Van Oers. “Om dit te voorkomen hebben we camerabewaking aangelegd. Dat was nodig, maar kostte wel 2000 euro.”

Geld overmaken
Dierenliefhebbers wordt gevraagd een bijdrage over te maken op bankrekeningnummer NL 84 RABO 0326 0179 68.

Adopteren
Het is ook mogelijk een dier te adopteren. Dat kan al vanaf 6 euro voor een konijn, kip of parkiet. Een gans adopteren kost 12,50 euro, een papegaai of toekan 20 euro en een alpaca 45 euro.

 

 

Tags

kleindier-wandelpark,kleindier-wandelpark hedel