bird
zondag 26 mei | 03.38 uur

Uniek boek over het Bommelse Muziekleven

27-05-2020 11:00
uur
Door: Britta Alink
clubjesmens-1

BOMMELERWAARD - Rein van Willigen maakte voor tal van tijdschriften, kranten en tv ontelbare interviews. Van Roy Disney tot Paul Verhoeven, van Willeke van Ammelrooij tot Pipo de Clown en van James Bond tot James Last.

Voor het binnenkort te verschijnen boek Kees was een clubjesmens, bleef muziekliefhebber in hart en nieren Van Willigen dichterbij huis, in Zaltbommel zelf.

Majo Slosser
Met Majo Slosser aan zijn zijde werd een keuze gemaakt uit het indrukwekkende en bovenal veelzijdige, talentvolle Bommelse muziekaanbod.

Draaiorgel
Van de sympathieke volkszanger Henk Damen tot de legendarische violiste Emmy Verhey. Maar ook de organist van het beroemde Sint Maarten orgel Hugo Bakker, popmuzikant Rob Roemers en Martin Conrads van draaiorgel de Bloemenmeid komen uitgebreid aan het woord.

45 Interviews
Het resultaat is een uitbundig en uniek boeket interviews, 45 om precies te zijn, waarmee het brede muziekleven in Bommel wordt geschetst. Zeer persoonlijke gesprekken waar een lach maar ook een traan niet worden geschuwd.

Peter Rehwinkel
Oud-burgemeester Peter Rehwinkel schreef een passend voorwoord. Al met al een kleurrijk stukje muziekgeschiedenis van het muzikale stadje aan de Waal.

Tweede deel
Het aanbod muzikanten blijkt zo groot dat een tweede deel in de steigers staat.

Jörg Kaasjager
Het door Marc Slosser prachtig vormgegeven boek telt honderden illustraties en wordt door Jörg Kaasjager van Uitgeverij Dwaalkracht uitgegeven.

Presentatie
De presentatie is zaterdag 13 juni vanaf 17:00 uur in de tuin van het Stadskasteel, Zaltbommel, waarna het gebonden boek voor 24,95 euro verkrijgbaar is.

Tags