bird
zondag 16 juni | 07.07 uur

Tweede SterkDarts Senior Championship in Poederoijen

21-11-2022 14:53
uur
Door: Martin van Hemert
130922_DartsAdobeStock-LR
Foto: Adobe Stock

POEDEROIJEN - Na het succes van de eerste editie van het Dartshopper Senior Championship, krijgt het darttoernooi voor vijftigplussers in 2023 een vervolg. Opnieuw is Dartschuur De Steeg in Poederoijen de plaats van handeling.

Tijdens de eerste editie die op 23 juli plaatsvond, gingen zestien Seniors de strijd met elkaar aan op een podium in Poederoijen. Alle wedstrijden waren onder leiding van een Mastercaller (Edwin van Amerongen en Bjorn Pelders) en mét opkomstmuziek. De Belg Ronny Huybrechts mocht uiteindelijk de titel en trofee in ontvangst nemen nadat hij in de finale de Nederlander Co Stompé had verslagen.

Wildcards
De organisatie kijkt terug op een hele geslaagde dag waar in 2023 dus een vervolg op komt. Op 15 juli 2023 gaan namelijk wederom zestien seniors (50+) de strijd met elkaar aan om de titel SterkDarts Senior Championship 2023 in de wacht te slepen. Het deelnemersveld bestaat ook tijdens deze tweede editie uit twaalf heren en een viertal dames.

Kwalificeren voor het toernooi is mogelijk via de SterkDarts ranglijst of via wildcards. Via de SterkDarts Ranglijst plaatsen de beste acht Senior heren en twee dames zich voor dit podiumtoernooi, aangevuld met vier wildcards heren en twee wildcards dames. De locatie is ook dit jaar Dartschuur De Steeg in Poederoijen. 

Meer informatie over de darttoernooien van SterkDarts is te vinden op de website: www.sterkdarts.nl

Tags

Darts,SterkDarts,Senior Championship,Dartschuur De Steeg