bird
vrijdag 26 april | 15.58 uur

Staatsbosbeheer sluit natuurgebieden af tijdens hoogwater

10-01-2022 09:32
uur
staatsbosbeheer-1
(foto: Staatsbosbeheer)

BOMMELERWAARD – Staatsbosbeheer sluit verschillende natuurgebieden tijdelijk af vanwege het stijgende water. Dat geeft de dieren in die gebieden de kans een rustige en veilige vluchtplaats te vinden.

Door veel neerslag in Duitsland en Oostenrijk gaat het waterpeil van de rivieren de laatste tijd langzaam, maar zeker omhoog. De uiterwaarden lopen onder water, waardoor de dieren zich terugtrekken op de hoger gelegen delen.

Droge vluchtplaats
“Voor zoogdieren is een rustige en droge vluchtplaats van groot belang”, meldt Staatsbosbeheer in een bericht op Facebook. “Daarom sluiten we verschillende natuurgebieden af voor publiek tijdens deze hoogwaterperiode.”

Schiereiland
Naast de paarden en runderen gaat het bijvoorbeeld ook om de ree, das, vos, haas, wezel, hermelijn, bever, muis en het konijn. De dieren zijn gebaat bij rust in de terreinen omdat door het hoogwater een soort schiereiland ontstaat. Bezoekers kunnen door hun aanwezigheid de dieren opschrikken, zodat ze het water in gaan en kunnen verdrinken.

De afsluitingen gelden voor het Munnikenland in Brakel, de Breemwaard in Gameren, de Kil van Hurwenen, Bato’s Erf in Heerewaarden, de Dreumelsche uiterwaarden en de Heesseltsche uiterwaarden. Hier staan afsluitingsborden.

 

Tags

staatsbosbeheer,hoogwater