bird
vrijdag 26 april | 13.09 uur

SP wil afdeling Maasdriel oprichten: 'Moederafdeling in Zaltbommel zal helpen'

18-05-2023 11:14
uur
Door: Marlou van Dijk
310822_SP-tienjaar
Martijn Stoutjesdijk (links) is waarnemend voorzitter van SP Zaltbommel. Archieffoto: Bommelerwaardgids

BOMMELERWAARD - In de Bommelerwaard is de Socialistische Partij (SP) al ruim tien jaar actief, maar in de gemeente Maasdriel is er nog geen eigen SP-afdeling en is de SP daar in de gemeenteraad niet actief. Daar moet verandering in komen, zo vindt de partij.

De fractie van de SP heeft in de gemeente Zaltbommel één zetel. SP-leden uit de gemeente Maasdriel vielen tot dusver onder de zorg van de afdeling Zaltbommel. De wens om een eigen afdeling op te richten in Maasdriel en in de gehele Bommelerwaard SP te kunnen stemmen, leeft volgens de partij al sinds de oprichting ruim tien jaar geleden.

Toentertijd werd er vanuit de gemeente onderzocht of de gemeente Zaltbommel en de gemeente Maasdriel konden fuseren. Nu deze mogelijkheid 'verder weg lijkt dan ooit' gaat de SP stappen nemen en onderzoeken of het mogelijk is om een eigen afdeling voor Maasdriel op te richten. "Ook omdat vanuit meerdere leden gevraagd is om werk te maken van een Drielse afdeling."

Protocollen
Om tot een afdeling Maasdriel te komen moet er eerst een werkgroep gevormd worden van zo'n drie tot vijf leden, die volgens de protocollen van de SP uiteindelijk een afdeling in oprichting kan worden. Om te onderzoeken of er voldoende steun en actieve vrijwilligers zijn voor een werkgroep Maasdriel, organiseren lokale en landelijke SP'ers op dinsdagavond 23 mei vanaf 20:00 uur een speciale bijeenkomst in De Weesboom in Ammerzoden. De leden uit de gemeente Maasdriel worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Martijn Stoutjesdijk, waarnemend voorzitter SP Zaltbommel: "Tijdens de avond gaan we in gesprek over wat we willen met de SP in Maasdriel, we gaan inventariseren wie er mee willen doen en hoe we dit concreet handen en voeten kunnen geven.” Er hebben zich al geïnteresseerden gemeld en Stoutjesdijk heeft goede hoop dat er een werkgroep komt. "De moederafdeling in Zaltbommel zal daarbij helpen om dit tot een succes te maken.”

Tags

SP,Socialistische Partij,Maasdriel,Martijn Stoutjesdijk