bird
maandag 15 april | 21.27 uur

Sloop Akwamarijn en De Ring begonnen

26-03-2024 13:12
uur
sloop akwamarijn_oude zwembad_sporthal de ring_sloop
Het zwembad en de sporthal maken plaats voor woningen. (foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - De sloop van zwembad Akwamarijn en sporthal De Ring is deze week begonnen. De gebouwen aan de Thorbeckestraat maken plaats voor woningbouw.

Eerder al zijn de jeu de boulesbanen en een deel van het clubgebouw van jeu de boulesclub Jeu de Bommel ontmanteld. De club is vorig jaar verhuisd naar een gloednieuw onderkomen op sportpark De Watertoren.

Sportwaard
Zwembad Akwamarijn en sporthal De Ring zijn gesloten sinds de opening van het nieuwe zwembad en de nieuwe sporthal De Sportwaard aan de Oude Bosscheweg in Zaltbommel in het najaar van 2021. Daarna zijn de gebouwen onder andere nog gebruikt als testlocatie tijdens de coronapandemie en als tijdelijke opvang van asielzoekers. Inmiddels staat de sporthal al weer maanden leeg.

Drie maanden
Wethouder Gijs van Leeuwen verwacht dat de sloop ongeveer drie maanden gaat duren. "Na de zomervakantie kan de bouw van de nieuwe woningen beginnen", zegt hij.

53 woningen
In totaal komen er 53 nieuwe woningen; elf studio's, elf grondgebonden woningen en 31 appartementen. Veertig procent van de woningen wordt sociale huur, de rest middeldure huur en koop. In de plannen is veel aandacht voor duurzaamheid en groen.

 

Tags

akwamarijn,de ring