bird
zondag 05 mei | 15.38 uur

Slagerij Blakenburg uit Kerkdriel 'beste Traiteur in de regio'

31-01-2024 10:46
uur
Door: Britta Alink
310124-traiteurslagerblakenburg.2362x1215x1
Het team van Uw Slager Blakenburg in Kerkdriel. Foto: aangeleverd

KERKDRIEL - Slagerij Uw Slager Blakenburg in Kerkdriel is vorige week uitgeroepen tot beste Traiteur in de regio Gelderland en Overijssel.

De titel wordt uitgegeven door Stichting het Worstmakersgilde, die zich ten doel stelt het ambacht van de slager hoog te houden. De stichting heeft de keuringen georganiseerd in samenwerking met winkelformule Uw Slager. Hiervoor zijn in het voor- en najaar producten afgehaald en gekeurd bij meer dan 150 deelnemende slagerijen.

Hier zijn uiteindelijk twintig genomineerden uit voortgekomen, waaronder Uw Slager Blakenburg. Na de eerste twee rondes zijn tijdens de allesbeslissende finaleronde in december nog eens meerdere producten afgehaald. De producten zijn onder andere gekeurd op uiterlijk, smaak en structuur, maar vooral met de gedachte: ‘Is het een lekker product voor de consument?'.

Na het keuren van de laatste producten is Uw Slager Blakenburg uitgeroepen tot ‘Traiteur van het jaar' van heel Gelderland en Overijssel. John Blakenburg en zijn team zijn enorm trots op hun titel en het grote aantal producten dat ze zelf maken.

De keuringen zijn uitgevoerd door een team van erkende keurmeesters (gecertificeerde slagers en oud-slagers). Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden volgens een vast protocol op diverse vaktechnische- en smaakaspecten.

Tags

Blakenburg,beste traiteur

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie