bird
zondag 16 juni | 07.22 uur

Senator en president Raad van Europa Tiny Kox komt naar Zaltbommel

13-09-2023 09:00
uur
Door: Martin van Hemert
080923_TinyKox
Tiny Kox. Foto: SP

ZALTBOMMEL - Op uitnodiging van de SP-afdeling Bommelerwaard zal Tiny Kox op zondagmiddag 24 september een lezing geven in Zaltbommel.

Kox (1953) vervulde diverse belangrijke functies binnen de SP en is namens die partij al sinds 2003 lid van de Eerste Kamer. Sinds 2007 is hij daarnaast als senator deel van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa. Daarin werken de parlementen uit 46 Europese landen samen op het gebied van rechtsstatelijkheid, mensenrechten en democratie.

Vanaf 2022 is hij voorzitter van de Raad van Europa. In die hoedanigheid zette hij Rusland uit de Raad van Europa na de Russische inval in Oekraïne. Ook was Kox één van de eerste leiders van internationale organisaties die Oekraïne bezochten. In Zaltbommel zal Kox spreken over het linkse antwoord op de verrechtsing van politiek en samenleving. Uiteraard is er ook ruimte om met Kox in gesprek te gaan over andere kwesties.

De bijeenkomst vindt plaats in de winterkerk van de Sint-Maartenskerk (toegankelijk via de zij-ingang) en duurt van 15:00 tot ongeveer 16:30 uur. Vanaf 14:45 uur is er een inloop met koffie en thee, en na afloop is er een borrel en live-muziek. De bijeenkomst is gratis en iedereen is welkom.

Tags

Tiny Kox,SP