bird
maandag 15 april | 21.37 uur

Schrijf- en tekenwedstrijd in aanloop naar Fiepdag

02-04-2024 07:00
uur
fiep westendorp_otje_fiep foundation_
(foto: Stichting Fiep Westendorp Foundation (via Binnenstadsfonds Zaltbommel)

ZALTBOMMEL – Binnenstadsfonds Zaltbommel organiseert in aanloop naar de Fiepdag op 11 mei een schrijf- en illustratiewedstrijd.

Met de wedstrijd hoopt de organisatie jong talent in de regio (opnieuw) kennis te laten maken met het werk van Fiep Westendorp en om hen zelf uit te dagen hun creatief talent te ontwikkelen.

Voor de schrijfopdracht, schrijven de deelnemers een verhaal van maximaal 999 woorden, met als thema: familie. Voor de illustratieopdracht, maken deelnemers een illustratie van één of meerdere personages in het verhaal dat verderop in dit artikel staat.

Opdracht schrijfwedstrijd:
Schrijf een verhaal van maximaal 999 woorden, met als thema FAMILIE

Opdracht illustratiewedstrijd:
Illustreer een karakter voor 1 of meerdere personages in het onderstaande verhaal

De familie Bommel, woont in een historische binnenstad. Moeder Judith is een echte poets. Ze houdt van netjes en schoon met een uitroepteken. Oma Willy woont ook in huis en het liefst zit ze de hele dag te knutselen en handwerken, ze is een echte creabea. Zelfs haar kleding naait ze zelf. Vader Joost is een echte kunstenaar, alles wat zijn ogen zien maakt hij tot een schilderij. Emmy is de oudste dochter van 10 jaar, ze houdt van hutten bouwen, struinen langs de rivier en rondcrossen op haar crossfiets en stuntstep. De skatebaan aan de rand van de stad is helemaal haar ding. Baby Guus is pasgeboren en is natuurlijk de lieveling in de familie.

Inleveren:
Je inzending moet ingeleverd zijn voor 30 april 2024.

Bij je inzending vermeld je:
Naam l adres l telefoonnummer l emailadres l leeftijd
Je kunt je verhaal en of illustratie op de volgende manier inzenden:

  • Inleveren bij Bruna – Waterstraat 6 in Zaltbommel
  • Mailen naar info@bsfz.nl

Tags

schrijfwedstrijd Fiepda,illustratiewedstrijd