bird
zaterdag 02 maart | 15.34 uur

Schaatsen op ijsbaan Kerkdriel kan dit jaar niet

01-12-2023 11:06
uur
091122_SIJMijsbaan-LR
De baan staat niet onder water. (archieffoto: Bommelerwaardgids)

KERKDRIEL – Schaatsen op de ijsbaan in Kerkdriel is dit jaar niet mogelijk. Dat meldt Stichting IJsbaan Maasdriel (SIJM) vrijdag op social media.

Normaal gesproken was in november de abonnementenverkoop al begonnen en stond de baan aan de Piekenwaardweg al onder water. “En zeker nu de temperaturen dalen zult u denken, waarom? Wat is er aan de hand?”, schrijft SIJM op social media. “De overeenkomst met de gemeente ten aanzien van de overdracht van de baan zou al getekend zijn, ware het niet dat dit door de gemeente recent weer is uitgesteld. Maar als het goed is zal het nu toch niet lang meer duren.”

Asfaltlaag
Het is de bedoeling dat de huidige baan vervangen gaat worden door een multifunctionele, geasfalteerde voorziening waarop ook andere activiteiten mogelijk zijn. Denk daarbij aan de kindervakantieweek, rolschaatsen en skeeleren. “Door het gebruik van een witte asfalttoplaag kunnen we in de toekomst met enkele dagen vorst al ijs hebben”, aldus SIJM in het bericht van vrijdag. “Dat was nodig want de laatste jaren kon er amper geschaatst worden op onze baan.”

Startblokken
SIJM zegt ‘in de startblokken te staan. Zolang het goed weer is en de waterstand van de Maas zakt tot normale hoogte, kan de ijsclub samen met Waterschap Rivierenland werken aan de nieuwe baan. Daarom is het volgens de club belangrijk dat het terrein zo droog mogelijk blijft.

“Jammer voor de schaatsliefhebbers natuurlijk”, realiseert SIJm zich. “Maar we hopen dat ruimschoots goed te maken de komende jaren. Zie het maar als een investering in de toekomst.”

Sponsoren
Binnenkort gaat de club bedrijven en inwoners benaderen met de vraag om de nieuwe voorziening te sponsoren.

Tags

ijsbaan kerkdriel,stichting ijsbaan maasdriel