bird
maandag 15 april | 21.43 uur

RosRocker geplaatst op de Hogeweg in Rossum

25-03-2024 15:44
uur
rosrock_rosrocker1_joris baudoin
Volgens kunstenaar Joris Baudoin is het beeld een archetype: 'het midden tussen een rocker en een (goot)spook. (foto: aangeleverd)

ROSSUM - Sinds afgelopen weekend staat er een flinke 'RosRocker' op de hoek van de Van Heemstraweg en de Hogeweg in Rossum. De gitaarspelende figuur is een kunstzinnig onderdeel van de Streekproductenroute Bommelerwaard.

Het terrazzo-betonnen beeld van Joris Baudoin kwam tot stand in samenwerking met Rosrock. Dit relaxte rockfestival begon ooit als een verjaardagsfeestje en is uitgegroeid tot een jaarlijkse festival in de appelboomgaard van de familie Van der Zalm. Ook dit jaar is er weer Rosrock tijdens het eerste weekend van juli. 

Gootspook
Joris kwam op het idee voor de Rosrocker toen de gemeente Maasdriel kunstenaars opriep beelden te bedenken als toevoeging aan de Streekproductenroute. Joris: "Het beeld is een archetype, het midden tussen een rocker en een (goot)spook…”. In zijn ogen is niet alleen Rosrock een uniek streekproduct, maar ook de appels en peren en natuurlijk zijn Gootspoken.

Crowdfunding
De familie Van der Zalm en de gemeente werkten mee aan de realisatie. Met crowdfunding werd het budget aangevuld. Gulle schenkers met een bijdrage van meer dan 50 euro krijgen bij de onthulling een kleine Rosrocker. De datum van de onthulling volgt nog.

Routes
In de Bommelerwaard zijn twee Streekproductenroutes. Ze gaan langs de verschillende boeren die streekproducten verkopen in het oostelijk en westelijk gedeelte van de Bommelerwaard. De routes staan op:
www.beleefbommelerwaard.nl

 

 

Tags

rosrocker,rosrock