bird
zondag 19 mei | 09.27 uur

Rachel Hom-van den Wildenberg uit Heerewaarden wint kunstwedstrijd Maasdriel

03-11-2023 15:22
uur
Door: Martin van Hemert
031123_winnaresRachel
Winnares Rachel ontvangt de prijs uit handen van wethouder en jurylid Anita Sørensen. Foto: Bommelerwaardgids

MAASDRIEL - De kunstverkiezing ‘Kunst in de gemeente' in Maasdriel is dit jaar gewonnen door Rachel Hom-van den Wildenberg uit Heerewaarden.

Haar concept voor het kunstwerk ‘Kathedraal in het groen' werd door de vakjury verkozen boven '25 jaar Maasdriel' van Bertus de Leeuw en ‘Catching the miracles’ van Danielle van Broekhoven. Laatstgenoemd kunstwerk werd derde, omdat het volgens de jury te weinig te maken had met het thema. De kunstverkiezing had dit jaar namelijk als thema ’25 jaar Maasdriel’, vanwege het feit dat het op 1 januari 2024 alweer 25 jaar geleden is dat de gemeente Maasdriel werd gevormd.

(Tekst loopt door onder de foto van het winnende kunstwerk)
Het winnende kunstwerk wordt opgebouwd uit een afbeelding die is uitgesneden uit twee stukken zwart hout, met daartussen een stuk geprint acrylplastic met meerdere kleuren en taferelen. Voor haar winst ontving ze een cheque ter waarde van 3000 euro. Ook wordt haar kunstwerk een jaar lang in het gemeentehuis in Kerkdriel tentoongesteld. Meer informatie over de kunstwerken van de finalisten is op deze website te vinden.

Het team van BWG TV was aanwezig bij de bekendmaking van de winnaar van de kunstverkiezing. De video verschijnt in de week van 13 november op www.bommelerwaardgids.nl/bwg-tv.

Tags

Kunst in de gemeente,Rachel Hom-van den Wildenberg