bird
donderdag 13 juni | 19.27 uur

Proeven en genieten bij ProeV in Ammerzoden

11-06-2024 09:39
uur
Door: Quinty van Gijn
11_06_24_RestaurantProev
Bodhi Geurts en Romy Mulders in hun gloednieuwe restaurant ProeV in Ammerzoden. (foto: Koen Vandenput)

AMMERZODEN – De dorpskern van Ammerzoden is sinds kort een culinaire hotspot rijker met de opening van restaurant ProeV. De naam van het restaurant spreekt voor zich: gasten kunnen hier genieten van een shared dining concept met allerlei wereldse gerechten. Het jonge en enthousiaste team hoopt dat iedereen net zo enthousiast zal zijn over ProeV als zijzelf.

Sinds 1 mei zijn gasten van harte welkom om de verschillende gerechtjes te proeven in het nieuwe restaurant van Bodhi Geurts (25) en zijn rechterhand Romy Mulders (24). Dit koppel uit Schaijk heeft besloten om in Ammerzoden hun culinaire droom waar te maken. 

Droom die uitkomt
“Mijn droom was altijd al mijn eigen restaurant te openen. Toen ik via via hoorde dat het Chinese restaurant dat hier eerst zat ermee stopte, heb ik lang nagedacht. Ik ben natuurlijk nog jong, maar deze kans wilde ik graag pakken,” vertelt Bodhi. Romy zorgt, als ervaren horecamedewerker, ervoor dat de gasten in de watten worden gelegd, terwijl Bodhi in de keuken de lekkerste gerechten op tafel zet. “Goede service, lekker eten en gezelligheid staan bij ons voorop. We laten graag ons gezicht zien en staan altijd klaar voor een persoonlijk praatje met onze gasten.” Het restaurant straalt een gezellige, moderne, maar ook huiselijke sfeer uit en biedt plaats aan zo'n zestig gasten. Het restaurant hanteert een shared dining concept, waarbij je meerdere gerechten bestelt en samen deelt. 

Buiten de lijntjes
De naam ProeV komt van het woord 'proeven', wat precies is wat ze willen dat hun gasten doen: genieten van verschillende smaken en gerechten. “Niet standaard, maar dingen uitproberen en soms wat buiten de lijntjes kleuren. Dat is echt iets waarvoor wij staan,” zegt Bodhi. Gasten kunnen zich ook laten verrassen door een verrassingsmenu van de chef of lunchen. “Onze menukaart en ons concept onderscheiden zich van andere restaurants. Elke week hebben we twee specials buiten de kaart om, zodat terugkerende gasten ook steeds iets nieuws kunnen proberen. Onze verschillende cocktails en heerlijke wijnen zijn ook erg geliefd bij de gasten. Het is een compleet programma,” vertelt Romy.

Toekomstplannen
Na het eerste succes van afgelopen maand kijken Bodhi en Romy vol vertrouwen naar de toekomst. De online reviews zijn erg positief, wat hen motiveert om verder te groeien. "We gaan binnenkort beginnen met themadagen, zoals street food avonden, borrelplanken en ladiesnight," vertelt Romy enthousiast. "Daarnaast hopen we over een paar weken ons terras te openen," voegt Bodhi toe. "We willen graag ons eigen ding doen en het hoeft allemaal niet perfect. We hebben nog zoveel leuke ideeën en plannen, maar we zijn pas net begonnen." Het stel bruist van de energie en kan niet wachten om al hun plannen werkelijkheid te maken.

Wie alvast wil proeven van de gerechten en drankjes bij ProeV, kan een kijkje nemen op hun Instagram- en Facebook-account: @restaurantproev.

 

 

Tags

Restaurant Proev

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie