bird
dinsdag 26 september | 21.37 uur

Presentatie boek over huid-darm-relatie bij VitaCora

13-09-2023 16:37
uur
110923_Boekpresentatie
Cora Kooijman van VitaCora en Marcelline Goyen. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Marcelline Goyen presenteert op zaterdag 16 september haar nieuwe boek bij natuurdrogist VitaCora in Zaltbommel. Het boek van de schrijfster uit Zaltbommel gaat over de relatie tussen de darmen en de huid.

'Wat kan jouw huid zeggen over de gezondheid van jouw darmen en jouw ontlasting over jouw huid?' Dit soort vragen komen aan bod in de boeken over de huid-darm-relatie van de in Zaltbommel wonende auteur en huidtherapeut Marcelline Goyen.

Haar nieuwste boek ‘De wonderlijke samenwerking tussen huid & darm' is net uitgegeven en is geschikt voor iedereen die vragen heeft omtrent zijn of haar huid en de rol van de darmen en het microbioom. Het is speciaal voor leken geschreven in ‘Jip en Janneke-taal' en omvat een samenvatting van haar eerste wetenschappelijke boek ‘De huid-darm connectie' (2019), deze keer inclusief praktijkvoorbeelden, algemene adviezen en illustraties.

Spijsverteringsklachten
Voordat ze naar Zaltbommel verhuisde werkte Marcelline ruim twintig jaar als huidtherapeut in haar huidtherapiepraktijk in Haaften. Daar zag ze bij haar cliënten dat huidproblemen vaker samengingen met spijsverteringsklachten zoals een opgeblazen gevoel, darmkrampen, problemen met maag(zuur) en de stoelgang. Ze volgde een opleiding darmtherapie en paste deze kennis toe in haar werk. Ze begon de huid niet alleen aan de buitenkant te behandelen, maar ook van binnenuit via de darmen.

Dankzij deze huiddarmtherapie zag ze nog betere resultaten, zelfs bij ernstige huidaandoeningen zoals eczeem. Marcelline presenteert en verkoopt haar nieuwe boek zaterdag tussen 11:00 en 15:00 uur bij VitaCora aan de Gamerschestraat. Op zaterdag 3 september komt ze nog een keer bij VitaCora, eveneens van 11:00 tot 15:00 uur.

Tags

boekpresentatie,huid-darm-relatie,VitaCora,Marcelline Goyen