bird
zondag 05 mei | 17.56 uur

Politiek Zaltbommel blij met komst lokale omroep

09-02-2024 10:21
uur
Door: Britta Alink
090224_lokaleomroep-onlineBWGTV
Verslaggever Martin van Hemert en cameraman André Versteeg waren afgelopen woensdag bij de besloten vergadering in het oude stadhuis in Zaltbommel. Een linkje naar die reportage staat onderaan dit artikel.

ZALTBOMMEL – Politiek Zaltbommel is blij dat er weer een lokale omroep komt in de Bommelerwaard.

De aanvraag voor een zendmachtiging door Stichting BWG TV stond donderdagavond op de agenda van de carrouselvergadering. “Wij zijn heel blij dat er een partij is die zich hier hard voor wil maken”, aldus Martijn Stoutjesdijk namens de SP. Ook de andere partijen zijn blij dat er weer een lokale omroep aan de slag gaat in de Bommelerwaard.

Vrijwilligers
Wel zijn er ook wat zorgen. Zo wilde Henk Plessius van de PvdA meer duidelijkheid over het verplichte PBO oftewel het Programma Beleidsbepalend Orgaan. Het PBO is een groep mensen, die ervoor moet zorgen dat het media-aanbod van de omroep zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van alle inwoners van de gemeenten. De samenstelling van het PBO moet dan ook zo divers mogelijk zijn en de leden moeten verschillende stromingen vertegenwoordigen.

Betaalde krachten
“Ik heb begrepen dat BWG TV niet met vrijwilligers gaat werken”, aldus Gilco Grandia van de ChristenUnie. “Ik maak me zorgen of ze alle PBO-stromingen wel gaan vertegenwoordigen.” Burgemeester Pieter van Maaren deelt die zorgen van Grandia: “Ik heb er ook zorgen over dat er geen vrijwilligers gaan werken. Er gaan twee betaalde krachten aan de slag. Dat is heel kwetsbaar. Maar ik ben wel zeer verheugd dat BWG TV nu al zo actief participeert. Ik hoop op nog meer mooie reportages en wens ze veel succes.”

Martijn Stoutjesdijk (SP) wilde van de burgemeester weten of de gemeente nog iets kan doen om BWG TV verder op weg te helpen. “Als deze gemeenteraad meer wil bijdragen, dan staat het u vrij daar een voorstel voor te doen”, aldus Van Maaren. “Wij als college zullen daar het initiatief niet voor nemen. Wel zullen we BWG TV net als Brabants Dagblad, de Bommelerwaardgids en andere media regelmatig uitnodigen voor allerlei zaken die in onze gemeente plaatsvinden.”

Maasdriel
Een paar weken geleden was de commissievergadering in Maasdriel ook enthousiast over de komt van BWG TV. Dat enthousiasme is donderdagavond bekrachtigd met een positief besluit door de gemeenteraad. In Zaltbommel staat het onderwerp op 22 februari als hamerstuk op de agenda van de gemeenteraad.

(tekst gaat verder onder de foto)

BWG TV was woensdagavond bij het oude stadhuis om voorafgaand en na afloop van de besloten gemeenteraadsvergadering over de kwestie rond burgemeester Pieter van Maaren reacties op te halen. In die video komt ook de burgemeester zelf aan het woord. De reportage staat op de website.

Navraag bij het bestuur van BWG TV leert dat de stichting BWG TV inmiddels een PBO heeft samengesteld met zes leden, die verschillende stromingen vertegenwoordigen, zoals kerken, scholen en sport.

Tags

bwg tv,lokale omroep bommelerwaard

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie