bird
zondag 05 mei | 15.02 uur

Politiek aan het woord over 'De Woerd' in Hedel

14-02-2024 07:00
uur
Door: Britta Alink
lispeltuut_pollenhof_de woerd
Onder andere de basisscholen Lispeltuut en Pollenhof gaan verhuizen naar de nieuwe locatie. (archieffoto: Bommelerwaardgids)

MAASDRIEL - Politiek Maasdriel bespreekt dinsdag 27 februari de ontwikkeling van 'De Woerd', een nieuw 'maatschappelijk cluster' waar de drie basisscholen, de kinderopvang, een gymzaal, een schoolbibliotheek en de huisartsen terecht kunnen.

Op de locatie, tussen de Koningin Wilhelminastraat en de Burgemeester C. van de Werkenstraat in Hedel, komen ook woningen. Het totale plan gaat de gemeente 23 miljoen euro kosten.

Basisscholen en huisarts
De basisscholen Pollenhof, Lispeltuut en De Zaaier kunnen ook worden ondergebracht in de nieuwbouw. De huisartsen en de apotheek hebben tot eind 2031 een huurcontract voor de tijdelijke aanbouw bij dorpshuis 't Gelre's End.

Eerder al is besloten dat het dorpshuis op de huidige locatie blijft en niet meeverhuist naar De Woerd. Het nieuwe gebouw zou ook ruimte kunnen bieden aan speciaal basisonderwijs voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben.

Unieke kans
Volgens wethouder Michiel Alexander de Raaf is De Woerd 'een unieke kans om in het centrum van het dorp een maatschappelijk cluster te bouwen'. "Het versterkt de leefbaarheid van de nieuwe wijk", zegt hij. "De gemeenteraad staat voor een grote financiële keuze. Maar nieuwbouw is voor de gemeente uiteindelijk goedkoper dan dat we alle losse eenheden, zoals de basisscholen, moeten aanpakken." Als de gemeenteraad met de plannen instemt, kan het college verdere stappen zetten.

 

Tags

de woerd

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie