bird
woensdag 22 mei | 13.13 uur

Plan voor seniorenwoningen in Gameren

17-04-2024 11:30
uur
Werkzaamheden
Foto: Adobe Stock

GAMEREN - De gemeente Zaltbommel staat in principe positief tegenover een plan om twaalf zorgeenheden en achttien sociale huurappartementen voor senioren te bouwen in Gameren.

Het is de bedoeling dat de woningen gebouwd gaan worden aan de Bulkenlaan, waar nu een boomgaardje is. "Het is best een heel aantal woningen", aldus wethouder Gijs van Leeuwen. "We zijn benieuwd hoe de initiatiefnemer dit gaat inpassen. Maar misschien kan het wel."

Positiever
Volgens Van Leeuwen denkt zorgcentrum 't Slot mee bij het opstellen van de plannen. "Er is veel behoefte aan zorgwoningen en aan woningen voor senioren", zegt Van Leeuwen. Volgens hem heeft de initiatiefnemer al bij omwonenden gepolst hoe ze tegenover eventuele nieuwbouw op die locatie staan. "Als het over zorgwoningen gaat reageren omwonenden vaak positiever dan op andere nieuwbouwplannen", aldus de wethouder.

De gemeente heeft een intentieovereenkomst afgesloten waarin is afgesproken dat de initiatiefnemer onderzoekt of woningbouw op deze locatie een haalbaar plan is.

Tags

Gameren,seniorenwoningen