bird
zaterdag 02 maart | 13.31 uur

Plan voor 45 sociale huurwoningen: 'Geeft Hedel nieuw aangezicht'

24-03-2023 14:59
uur
Door: Martin van Hemert
230223_BlankensteijnNieuwbouwplan1
Een impressie van de appartementen. Illustraties: Quadrant Architecten BNA

HEDEL - Aan de Blankensteijn in Hedel komen 45 sociale huurwoningen. Wanneer het plan geen grote vertragingen oploopt, worden de appartementen naar verwachting in 2025 opgeleverd.

De woningnood in Nederland is groot en daar vormt de gemeente Maasdriel geen uitzondering op. Mede daarom is wethouder Michiel Alexander de Raaf verheugd te kunnen melden dat voor het nieuwbouwplan van 45 nieuwe sociale huurwoningen in Hedel de zogeheten anterieure overeenkomst is getekend. Dat wil zeggen dat de gemeente en woonstichting De Kernen een aantal afspraken hebben vastgelegd voor de herontwikkeling van de locatie, waar nu nog dichtgetimmerde bedrijfspanden staan.

Fantastisch
Door middel van het nieuwbouwproject hoopt De Raaf de vele woningzoekenden in de gemeente Maasdriel een oplossing te kunnen bieden: "Er is een groot tekort aan woningen. In Maasdriel is de nood vooral hoog bij starters en senioren. We willen ons hard maken voor het juiste aantal woningen, voor de juiste doelgroep, op de juiste plaats. In Hedel komt dat allemaal mooi samen", aldus de wethouder.

(Tekst loopt door onder de illustraties)


De Raaf is bijzonder goed te spreken over het ontwerp: "Het zijn hele fascinerende gevellijnen. Niet één groot blok, maar echt een nieuw straatje met allerlei verschillende kleuren en gevels. Ontzettend mooi en eigenlijk iets dat je meestal ziet voor woningen in het hogere segment. Dat het ook voor dit segment mogelijk is, is een fantastisch iets. Dit geeft Hedel een nieuw aangezicht, we zijn er ontzettend blij mee."

Het woonprogramma bestaat uit dertig appartementen van zestig vierkante meter en vijftien appartementen van 75 vierkante meter. In het plan is er parkeerruimte voor 81 voertuigen. Er zijn zeventien parkeerplaatsen in het openbaar gebied en 64 parkeerplaatsen op eigen terrein. Ook zal er ruimte zijn voor groen en natuur. Omwonenden kunnen zienswijzen indienen. Naar verwachting worden de appartementen in 2025 opgeleverd.

Tags

Blankensteijn,sociale huurwoningen Hedel