bird
zondag 26 mei | 04.56 uur

Pedicurepraktijk Karin van start in Wellseind

17-11-2023 14:48
uur
Door: Britta Alink
171123_Pedicurepraktijk
Karin in haar pedicurepraktijk aan de Lenshoek in Well. Foto: aangeleverd

WELLSEIND - ‘Mensen pijnvrij en met mooiere voeten de deur uit laten gaan.’ dat is wat pedicure Karin Dokter het mooie vindt aan haar vak. In september van dit jaar heeft ze haar eigen Pedicurepraktijk Karin geopend, aan de Lenshoek 11 in het landelijke Wellseind.

Karin werkte jarenlang in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, maar het was tijd voor iets nieuws. Een jaar geleden besloot ze het roer om te gooien en zichzelf om te scholen tot pedicure. In september van dit jaar opende ze haar eigen salon en in januari gaat ze beginnen met de opleiding tot medisch pedicure. Karin kan als gediplomeerd pedicure helpen bij de verzorging van voeten en het behandelen van de meest voorkomende voetproblemen, zoals ingroeiende nagels, schimmelnagels (ook wel ‘kalknagels’ genoemd), of andere nagelaandoeningen, likdoorns, eelt en kloven.

Dubbel en dwars waard
"Tijd besteden aan lichamelijke verzorging is heel gewoon, maar de voetverzorging schiet er vaak bij in", zegt ze. "Gek eigenlijk wanneer je je realiseert dat de voeten ons hele lichaam dragen en zij een goede verzorging dubbel en dwars waard zijn."

Door verschillende oorzaken kunnen er volgens Karin voetproblemen ontstaan, zoals de bovengenoemde klachten. "Wanneer aan deze problemen niets wordt gedaan kunnen er ook andere lichamelijke klachten ontstaan", zegt ze. "Bijvoorbeeld een verkeerde afwikkeling van de voet om een pijnlijke plek te ontzien. Door een regelmatig bezoek aan de pedicure krijgen uw voeten de aandacht en verzorging die zij nodig hebben."

Modernste technieken
Pedicurepraktijk Karin is aangesloten bij vakorganisatie Provoet, het overkoepelend orgaan van pedicures. "Aangesloten leden voldoen allen aan een streng eisenpakket en de cliënt mag er zeker van zijn dat zo’n pedicure de juiste opleiding heeft voltooid. U bent dus verzekerd van een goede en professionele pedicurebehandeling."

Karin gebruikt de modernste technieken, zoals een pedicuremotor met spraytechniek. Het voordeel hiervan is dat tijdens de behandeling de huid niet warm wordt. De cliënten ervaren een heerlijk verkoelend effect.

De praktijk is geopend van maandag t/m vrijdag. Een afspraak inplannen kan telefonisch, via WhatsApp ( 06-46738558) of via het contactformulier op de website:

www.pedicurepraktijk-karin.nl

Tags

Pedicurepraktijk Karin