bird
donderdag 13 juni | 19.26 uur

Oproep voor extern onderzoek naar bestuurskracht Zaltbommel

06-06-2024 09:06
uur
gemeentekantoor-5
archieffoto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - De fracties van CDA, GroenLinks, D66 en SP doen een gezamenlijke oproep voor een extern onderzoek naar de bestuurskracht in Zaltbommel. In de raadsvergadering van 13 juni zullen zij hiervoor een motie indienen.

Het onderzoek moet volgens de vier fracties helderheid geven over het functioneren van de gemeente en vooral ook wat er nodig is om dat te verbeteren. Een bestuurskrachtonderzoek doet onderzoek naar de eigen organisatie. Daarbij wordt gekeken naar het functioneren van het bestuur en van het ambtelijk apparaat.

Bestuurlijke crisis
“Het is al lange tijd onrustig in het gemeentebestuur van Zaltbommel en er is weinig voortgang op belangrijke dossiers. De huidige bestuurlijke crisis met het vertrek van de burgemeester is dan ook hét moment om een bestuurskrachtonderzoek te starten”, aldus Hein de Kort (CDA).

Goed beeld
Frits van der Schans (GroenLinks) heeft al vaker uitgesproken dat een onderzoek nodig is. “Alléén door onafhankelijk te laten onderzoeken wat er aan de hand is krijgen we een goed beeld van wat er moet veranderen”.

Nuttige zaken
Joost Drijvers (D66) vult aan: “De gemeente Maasdriel heeft dit al laten doen en daar zijn nuttige zaken naar boven gekomen. Zo’n onderzoek moet voor Zaltbommel ook gewoon gebeuren.”

Onvoldoende
Ook voor Stef Dingemans (SP) is het tijd voor actie. “Het openbaar bestuur krijgt een onvoldoende in het recente onderzoek ‘raadpleging maatschappelijke thema’s Bommelerwaard’. Deze zorgen horen wij ook steeds terug in gesprekken met de mensen op straat.”

 

Tags

bestuurskrachtonderzoek zaltbommel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie