bird
zondag 16 juni | 07.06 uur

Open dagen bij Krijg Kleur: 'Enthousiast maken voor kunstbloemen'

15-11-2023 15:13
uur
Door: Martin van Hemert
151123_MariekeKrijgh
Marieke Krijgh in haar winkel aan de Middelkampseweg. Foto: Koen Vandenput

GAMEREN – Met haar bloemenwinkel Krijg Kleur heeft Marieke Krijgh al menig klant blij gemaakt. Om nog meer mensen kennis te laten maken met de voordelen van kunstbloemen, organiseert ze binnenkort open dagen, inclusief een win-actie.

Voor de gemiddelde leek lijkt de winkel van Marieke Krijgh (Krijg Kleur) aan de Middelkampseweg 7F In Gameren een ‘standaard’ bloemenwinkel, maar schijn bedriegt: alle bloemen die hier staan, hangen en liggen zijn nep. “Nou ja, nep; het zijn kunstbloemen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn”, legt de in Gameren woonachtige Marieke uit.

Meer dan twintig jaar werkte ze in een bloemenzaak in Hedel, waar veel mensen haar van kennen. Inmiddels is ze met Krijg Kleur nu ruim een jaar gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Middelkampseweg 7. Daar heeft ze extra ruimte gekregen voor haar winkel, die ze efficiënt benut. 

Duurzaam
Het scala aan boeketten, planten en leuke hippe cadeautjes en hebbedingetjes dat staat uitgestald in de winkel is dan ook bijzonder breed. Daarnaast verhuurt Krijg Kleur ook speciale boeketten voor een voordelige prijs. Juist die combinatie maakt Krijg Kleur volgens de 46-jarige eigenares uniek: “Echte bloemen zijn tegenwoordig zó duur. Als je voor 25 euro een boeket met 'echte' bloemen wil, heb je bijna niks meer. Het grote voordeel van deze kunstbloemen is dat ze duurzaam zijn, je kunt er niet allergisch voor zijn, je hebt nooit meer last van vieze vazen of stinkende bloemen. En ze gaan veel langer mee dan een vers boeket."

Een ander voordeel is de grote ‘aanpasbaarheid’ van een boeket. “Mensen zijn heel bang dat ze erop uitgekeken raken, maar als je een goede basis hebt en de rest per seizoen verandert, kun je dat heel simpel voorkomen.” Dat demonstreert Marieke á la minute bij een klant die binnenstapt met drie grote vazen met bloemen. Door slechts een paar nieuwe bloemen aan het geheel toe te voegen en wat oudere stelen te verwijderen, krijgt het geheel weer een heel ander aanzicht. 

Open dagen
Om de diverse mogelijkheden en de breedte van het assortiment extra onder de aandacht te brengen, organiseert Krijg Kleur op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 november een drietal open dagen. Ook wordt er een win-actie gehouden; klanten die in de winkel komen kunnen zo een bon voor een boeket met vaas winnen ter waarde van 350 euro. "Op die manier hoop ik mensen te enthousiasmeren voor zijdebloemen. Je kunt er zoveel kanten mee uit en in vergelijking met echte bloemen is het ook nog eens veel voordeliger", aldus Marieke.

Bij haar behoort ook een bon - een zogeheten 'make-over-voucher' - tot de mogelijkheden. "Als een klant een boeket koopt, dan kan hij of zij deze bon minimaal één keer per jaar inleveren en voor 29,95 euro maak ik een geheel nieuw op maat gemaakt boeket." De winkel is elke woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 09:30 tot 17:00 uur, en op zaterdag van 9:30 tot 15:00 uur. Meer info op de website: www.krijgkleur.nl.

Tags

Krijg Kleur,Marieke Krijgh