bird
vrijdag 26 april | 16.35 uur

Ook Oekraïense kinderen beleven geslaagde VakantieBijbelWeek in Kerkwijk

08-09-2022 10:10
uur
Door: Marlou van Dijk
050922_VBW LR
Een sfeerbeeld van de afgelopen VakantieBijbelWeek. Foto: aangeleverd

KERKWIJK - Voor de 33e keer is de VakantieBijbelWeek (VBW) georganiseerd op het terrein aan de Sarskampseweg in Kerkwijk. Het evenement dat jaarlijks in de laatste week van de schoolvakantie plaatsvindt, wordt mogelijk gemaakt door de Hervormde Gemeente van Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert.

Elk jaar verwelkomt de organisatie kinderen en tieners uit alle omliggende dorpen, maar liefst 240 kinderen bezochten de kindermiddagen. De VBW heeft elk jaar een aansprekend thema, dit jaar was dat ‘Alles andersom’, waarbij Jezus centraal stond in de vertellingen.

Gebaren
Deze 33e editie was heel speciaal. Een groep van ca. 25 Oekraïense kinderen en tieners bezocht de VBW. Verschillende sponsors en vrijwilligers zorgden voor vervoer naar Kerkwijk. Met de nodige aanpassingen in het programma konden de kinderen en tieners drie middagen onbezorgd genieten.

De Oekraïense leiding vertelde het Bijbelverhaal in hun eigen taal en de verschillende liedjes werden in het Engels gezongen. Ook werd er veel gebruik gemaakt van gebaren. Het lukte de Oekraïense kinderen en tieners om het refrein van het themalied in het Nederlands mee te zingen.

Vredig
De taalbarrière bracht ook de nodige uitdagingen met zich mee. Als dan het thema ‘Alles andersom' is, moeten herkenbare spellen en activiteiten toch extra worden uitgelegd. Stoelendans andersom, betekent dat je snel moet gaan zitten zodra de muziek aan gaat. Deze gekke ‘andersom' werkwijze zorgde voor grappige momenten.

De Oekraïense leidinggevenden lieten weten dat de kinderen genoten van het knutselen en de spellen. De tieners straalden na deelname aan de survival in het Bruchemse bos. ‘De VBW bood een onbetaalbare kans voor Oekraïense kinderen om een normale, vredige en gelukkige zomer te hebben. Een kamp met grote avonturen, hechte vriendschap en een Woord van liefde van onze Heer', aldus één van de Oekraïense leidinggevenden. De stuurgroep is dankbaar dat ze Gods liefde mochten ervaren deze dagen en wenst hen Zijn liefde en nabijheid toe voor tijd die voor hen ligt.

Meer informatie en foto's op www.vakantiebijbelweek.net

Tags

VakantieBijbelWeek,Kerkwijk,Oekraïne