bird
vrijdag 26 april | 10.34 uur

Ontmoetingstuin Velddriel is officieel open (filmpje)

21-04-2023 10:33
uur
Ontmoetingstuin-Velddriel
Wethouder Michiel Alexander de Raaf verrichtte de officiële opening. (Foto: BWG TV)

VELDDRIEL – Wethouder Michiel Alexander de Raaf heeft donderdagochtend de Ontmoetingstuin in Velddriel officieel geopend. De kinderen hebben er meteen dankbaar gebruik van gemaakt.

De aanleg van de tuin startte in oktober afgelopen jaar nadat er vijf jaar was overlegd over de inrichting van het braakliggende stuk grond aan de Voorstraat.

De ontmoetingstuin is ingericht met onder andere een klimrek, een glijbaan, een mandschommel, een speelheuvel én een jeu de boules-baan. Verder is er veel groen, er staat een bijenhotel van de Capreton en er zijn bankjes geplaatst.

Dorpsraad
De Ontmoetingstuin is er gekomen op initiatief van de Dorpsraad. Die begon in 2017 met de eerste gesprekken met inwoners. Al snel bleek dat de bewoners een ontmoetingsplek missen sinds de buurtsuper uit het dorp verdwenen is.

100.000 euro
De aanleg heeft ongeveer 100.000 euro gekost. Dat geld is opgebracht door de gemeente Maasdriel, goededoelenorganisatie VSBfonds, het Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel en de scholenkoepel Bommelerwijs. Dorpsraad Velddriel gaat er voor zorgen dat de Ontmoetingstuin er netjes bij blijft liggen.

BWG TV was er donderdagochtend bij en maakte er een mooie reportage van.

 

 

 

Tags

ontmoetingstuin velddriel,dorpsraad velddriel