bird
donderdag 13 juni | 19.46 uur

Nieuwe locatie in beeld voor MFA Brakel: 'Gesprek met eigenaar loopt goed'

06-06-2024 11:42
uur
Door: Britta Alink
030424_DWVanDam
Het gebouw van de openbare school staat aan de Burgemeester Posweg. Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel is in gesprek met de eigenaar van een stuk grond in Brakel waar misschien de multifunctionele accommodatie voor de scholen en de voetbalvereniging zou kunnen komen.

Dat meldde wethouder Kees Zondag vorige week donderdag in de carrouselvergadering. "We zijn in gesprek met de eigenaar en dat loopt goed", aldus de wethouder. "De grond ligt wel buiten de contouren van het dorp, in open schootsveld. We zijn dus ook met de provincie in overleg om toestemming te krijgen om daar te bouwen. In het najaar weten we of we er uitkomen met de eigenaar en met de provincie, dan moet de kogel echt door de kerk."

Al een jaar of tien zoekt de gemeente naar een geschikte locatie voor nieuwbouw van de twee scholen, die dringend aan vervanging toe zijn. Ook voetbalvereniging BZC'14 moet een nieuw onderkomen krijgen. De afgelopen jaren kwam af en toe een locatie voorbij. "Maar er was steeds wel iets waardoor het niet door kon gaan", aldus wethouder Zondag. "Een geitenboerderij stond te dichtbij of we kregen geen toestemming in verband met de Hollandse Waterlinie. Het geld is beschikbaar, maar de locatie helaas nog steeds niet."

Huisvesting
De makkelijkste oplossing zou volgens Zondag zijn het hele plan af te blazen. "Dan kunnen we twee nieuwe scholen bouwen op de plek waar ze nu staan", aldus de wethouder. "Maar die beslissing willen we nog niet nemen." Volgens hem richten alle partijen zich nu nog steeds op het realiseren van een MFA, 'omdat alle partijen de MFA-gedachte heel belangrijk vinden'. Als het de gemeente lukt om de grond te verwerven, dan zullen volgens de wethouder eerst de plannen voor de scholen worden uitgevoerd. Daarna is voetbalvereniging BZC'14 aan de beurt.

Ondertussen gaan de scholen door met het uitwerken van plannen voor renovatie of misschien wel nieuwbouw op de huidige locaties. Want als de grond voor een MFA er uiteindelijk toch niet komt, moet de huisvesting voor de scholen toch nog aangepakt worden.

Tags

MFA Brakel,BZC'14,D.W. van Dam Van Brakelschool,Willem van Oranjeschool

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie