bird
maandag 15 april | 19.52 uur

Nieuwe eigenaren voor 't Zoete Huys

25-10-2021 11:44
uur
Door: Britta Alink
zoete huys-1
• Marjon van Hoesel en Melvin de Groot in de winkel in de Waterstraat. (Foto: Tido Mureddu)

ZALTBOMMEL - Marjon van Hoesel (27) en Melvin de Groot (26) zijn de nieuwe eigenaren van 't Zoete Huys in de Waterstraat. Dé snoep- en chocoladewinkel van Zaltbommel.

De winkel werd acht jaar geleden gestart door Marijke Som, die de meeste mensen nog wel kennen van snoepwinkel 't Snoepke in de Boschstraat en van de CD Nas-winkels. 't Snoepke is jarenlang ondergebracht geweest in cadeau- en feestwinkel Ollie B en 't Geintje aan de Waterstraat 30.

Kneuterig
Acht jaar geleden hield Ollie B er mee op en besloot Marijke onder de naam 't Zoete Huys door te gaan net snoep én chocola. Ze maakte de winkelruimte een flink stuk kleiner waardoor een intiem en ouderwets aandoende winkel ontstond. "Kneuterig", noemt ze het zelf. "Het is een authentiek interieur. De toonbank komt nog uit de bakkerszaak van mijn vader. Kijk, daar kun je precies zien waar hij even zijn sigaar neerlegde als hij een klant moest helpen." De ovale tafel in het midden van de winkel is nog van Marijke's grootmoeder geweest. Marijke is dit jaar 65 geworden en wil het zelf iets rustiger aan doen.

Passie
In Marjon en Melvin heeft zij enthousiaste opvolgers gevonden. "Chocola is mijn passie", vertelt Marjon, die in Rossum geboren en in Hurwenen getogen is. Ze maakt zelf graag bonbons en holfiguren. Op dit moment liggen er door haar zelf gemaakte chocoladeletters in de winkel. Marjon leerde Melvin kennen toen ze na haar studie horecamanagement ging werken bij La Place, waar hij op dat moment ook werkte. Inmiddels zijn ze verloofd en gaan ze niet alleen trouwen, maar hebben ze ook besloten om samen 't Zoete Huys over te nemen.

Mousset
Ze gaan verder op de door Marijke ingeslagen weg. Dat betekent onder andere dat de klanten nog steeds kunnen genieten van de ambachtelijke chocola en bonbons van Mousset. Maar ook alle andere producten zijn van topkwaliteit.

Authentiek
"Alles is echt", benadrukt Melvin, die oorspronkelijk uit Den Bosch komt. "Echt amandelmarsepein, authentieke chocoladepoppen, de lekkerste taaitaai, orginele kaneelstokken", somt hij op. "Het suikerwerk, de chocoladekikkers en chocoladeletters. Alles is authentiek en van topkwaliteit."

Snoepjes
Het snoepgoed staat uitgestald in originele glazen potten. Kinderen kunnen hier nog steeds snoepjes per stuk kopen. "Ze krijgen een handschoentje aan en mogen zelf uit de bak kiezen", vertelt Marjon.

Accessoires
Naast de lekkerste en leukste chocoladeproducten en snoepgoed verkopen Marjon en Melvin nog steeds originele accessoires, zoals bijvoorbeeld design serviesgoed van Räder porselein, leuke theepotten en andere 'hebbedingetjes'.

 

Tags

't zoete huys,marjon van hoesel,melvin de groot