bird
woensdag 15 mei | 18.05 uur

Nieuw boek Bommelse leiderschapscoach Emmy de Vrieze

23-11-2023 16:01
uur
141123_EmmyDeVrieze
Leiderschapscoach Emmy de Vrieze met haar nieuwe boek. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL – "Na alle negatieve verhalen in het nieuws over leiders en leiderschap is het tijd voor een tweede boek." Dat zegt de Bommelse leiderschapscoach Emmy de Vrieze. Deze week presenteert zij het boek ‘Slimme leiders zijn er al genoeg’ over emotioneel intelligent leiderschap. 

Een praktisch handboek voor leiders die, net als zij, geloven dat voor leidinggeven iets meer nodig is dan alleen een goed stel hersenen. "Een hoog IQ maakt je nog geen geweldige leider. We hebben dringend leiders nodig die niet alleen hun hoofd gebruiken, maar ook hun hart. Emotioneel intelligente leiders dus."

De Vrieze, directeur van Leiderschapscoaching.nl, vindt dat het de hoogste tijd is voor een andere kijk op leiderschap, waarbij er juist meer aandacht is voor de sociale vaardigheden van leiders. "Leiders zijn natuurlijk vakmensen en ze werken hard, maar je ziet ook dat ze soms erg gefocust zijn op resultaten en minder aandacht besteden aan de mensen met wie ze samenwerken."

Missie
Omdat emotionele intelligentie volgens De Vrieze iets is wat je gewoon kunt leren en ontwikkelen, schreef de Bommelse ondernemer een boek, waarin ze de theorie over dit onderwerp combineert met veel tips en oefeningen. "Het boek heeft een stevige theoretische basis, maar er staan ook veel oefeningen in om direct mee aan de slag te gaan. Want alleen inzicht is niet voldoende, je moet het uiteindelijk ook gewoon gaan doen."

Naast het boek geeft De Vrieze daarom ook trainingen over emotioneel intelligent leiderschap in het gerestaureerd pand aan het begin van de Boschstraat, waar ze dit jaar met haar bedrijf naartoe verhuisde. Samen met haar collega's geeft ze hier dagelijks coaching, trainingen en workshops aan managers, directeuren en hun teams en werkt ze verder aan haar missie. "Met mijn werk en dit boek wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van positiever leiderschap en een fijne werkomgeving voor ons allemaal. Want ik geloof echt dat het anders kan en moet en met dit boek draag ik daar graag mijn steentje aan bij."

Het boek is verkrijgbaar bij de (online) boekhandels en is ook te koop bij de Bruna in Zaltbommel.

Tags

Emmy de Vrieze