bird
zaterdag 20 april | 11.59 uur

Negen lintjes in Zaltbommel

26-04-2021 15:10
uur
stadhuis-7
• De lintjes werden uitgereikt in het oude stadhuis op de Markt. (foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - Net als vorig jaar zag de jaarlijkse Lintjesregen in Zaltbommel er anders uit dan normaal. Burgemeester Pieter van Maaren ontving negen inwoners op het oude stadhuis op de Markt. Niet allemaal tegelijk, maar allemaal achter elkaar. En natuurlijk volgens de geldende coronamaatregelen.

Acht mensen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, eentje (Jac van Wijk) werd Koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Anna Huis uit Brakel
Anna Huis-Snippe uit Brakel zet zich al meer dan twintig jaar vol overgaven in voor Stichting De Zonnebloem, afdelingBrakel en Omstreken. Zij is onder andere voorzitter van die stichting.

Peter Jonkers uit Zaltbommel
Peter Jongers is sinds 1995 zeer actief als bestuurslid/coördinator verkeersregelaars voor Stichting Wielersupport Zaltbommel. Als er een evenement is waarbij verkeersregelaars nodig zijn, denkt men meteen aan hem.

Harrie Kessel uit Zaltbommel
Velen kennen Harrie van zijn activiteiten voor carnavalsvereniging De Wallepikkers. Maar hij bewaakt niet alleen de carnavalstraditie in Zaltbommel, hij is ook bestuurslid van Stadskasteel Zaltbommel en voorheen van 't Bommels Gilde. Daarnaast heeft hij harmonie De Karel door een moeilijke periode geholpen en is hij maatschappelijk zeer betrokken, wat blijkt uit zijn werk voor Vluchtelingenwerk.

Wim van der Kooij uit Brakel
Sinds 1985 is Wim actief als vrijwilliger. Hij is bestuurslid en vrijwilliger bij 't Slot, secretaris van de Interclassicale Diaconale Commissie, maaltijdbezorger bij Tafeltje Dekje, vrijwilliger begeleiding kerkdiensten en vervoervan Philadelphia, penningmeester van Stichting Recreatie Paviljoen Binnenhof, adviseur bij de Voedselbank Bommelerwaard en vrijwilliger bij thuisadministratie Humanitas. Ook is hij diaken van de hervormde gemeente Brakel.

Joke van Leeuwen uit Brakel
Joke van Leeuwen-Lievaart is al 56 vrijwilliger voor de Hervormde Kerkbode. In 1965 begond ze samen met haar man de boekhouding hiervan te voeren. Na zijn overlijden, in 1994, zette ze het werk alleen voortgezet. Daarnaast is ze sinds 2000 vrijwilligster bij de activiteitencommisie van de hervormde gemeente en is ze vrijwilliger bij de winkel van Dorcas.

Henk Nijhof uit Zaltbommel
Al vele jaren is Henk vrijwilliger bij voetbalvereniging Nivo Sparta en bij de Zaltbommelse tennisvereniging.Hij is onder andere scheidsrechter en was in de jaren tachtig jeugdtrainer. DAnkzij zijn inzet liggen de banen van de tennisclub er keurig onderhouden bij, zijn de bankjes opgeknapt, de hekken gerepareerd en is de entree een mooi visitiekaartje.

Gijs van der Wal uit Gameren
Gijs was 35 jaar lang een betrookken brandweerman voor de post Gameren. Daarnaast is hij actief voor de hervormde gemeente in Gameren. Zo was hij twaalf jaar lang diaken. Ook is hij betrokken bij het mede organiseren van ouderenmiddagen en telt hij iedere maandag de collecte. Vanaf 2005 is hij maaltijdbezorger bij Tafeltje Dekje.

Jac van Wijk uit Zaltbommel
Sinds de jaren '70 is Jac actief op het gebied van de glastuinbouw, landelijk en regionaal. Hij is de spil in het regionale chrysantenvak en heeft meerdere bestuursrollen vervuld. Hij was initiatiefnemer voor de eerste Kom in de Kas in de Bommelerwaard.

Hannie van Wijk uit Zaltbommel
Hannie van Wijk-Bok heeft jarenlang goederen ingezameld voor Stichting Hulp Christenen Roemenië en Kom over en Help en ze is plaatselijk betrokken bij mensen die aandacht nodig hebben. Het terrein van haar en haar man is een depot waar spullen ingeleverd kunnen worden, die bestemd zijn voor diverse goede doelen.

 

Tags

lintjesregen zaltbommel,koninklijke onderscheidingen