bird
zaterdag 18 mei | 08.54 uur

Muzikale performance in atelier Kees van de Wal tijdens Kunstrondje XXL

24-08-2023 14:08
uur
kees-van-de-wal_matthijs-kouw
Muzikant Matthuis Kouw verzorgt tijdens Kunstrondje XXL een muzikale performance. Links op de foto: Kees van de Wal. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL - In het atelier van beeldend kunstenaar Kees van de Wal is in het weekend van 2 en 3 september een expositie te zien met de titel ‘Ontmoeting tussen vorm, kleur en klank’. Muzikant Matthijs Kouw uit Schoonrewoerd verzorgt dan muzikale performances geïnspireerd door de kunstwerken en het atelier van Van de Wal.

In deze expositie is te zien hoe Kees van de Wal zijn minimalistische beeldtaal verder ontwikkelt, hoe hij onderzoekt welke mogelijkheden karton van gebruikte dozen – een voor hem nieuw materiaal – hem daarbij geven. Het oude karton, met vouwen en scheuren, krijgt vorm en kleur. Van de Wal weet met minimale ingrepen op het pretentieloze materiaal objecten te maken die hun plaats op de wand opeisen, eerlijk en verstild, soms een tikkeltje tegendraads.

Muzikale performance
Tijdens de expositie verzorgt Matthijs Kouw elk heel uur een performance. Hij onderzoekt met zijn muziek de relatie tussen beweging en stilstand. Met behulp van analoge synthesizers, software, veldopnames en opnames van verschillende objecten, combineert hij lang aanhoudende harmonische lagen met ruis en ritmische elementen om een nieuwe beleving van tijd en geluid te creëren. De samenwerking tussen Kouw en Van de Wal is ontstaan uit een ontmoeting enkele maanden geleden in het atelier van Van de Wal, waarbij het gesprek al snel ging over het minimalistische aspect van het werk van beiden.

Ontmoeting tussen vorm, kleur en klank, Nonnenstraat 18, te zien op 2 en 3 september tijdens Kunstrondje Zaltbommel XXL, daarna nog te zien (zonder muzikale performances) tot en met zondag 1 oktober. Kijk op www.keesvandewal.nl voor meer.

Alles over het Kunstrondje XXL staat op: kunstrondjezaltbommel.nl

 

 

Tags

kees van de wal,matthijs kouw,kunstrondje xxl