bird
vrijdag 09 december | 23.14 uur

Mountainbikebaan Zaltbommel tijdelijk gesloten

29-09-2022 08:56
uur
Door: Martin van Hemert
mtb
Het bestuur kan het onderhoud niet meer uitvoeren, waardoor alle activiteiten nu even stilliggen. (Foto: Joost Broeksteeg/Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - Zeven jaar lang konden mountainbikers zich uitleven op het parcours in Zaltbommel. Nu het voltallige bestuur zijn taken heeft neergelegd, is het terrein aan de Ketelsteeg echter voor onbepaalde tijd gesloten.

In 2015 werd aan de Ketelsteeg - op deoude vuilnisbelt aan de Waal ten oosten van Zaltbommel - een mountainbike-parcours geopend. Het beheer van het terrein is sinds dat moment in handen van de stichting MTB-Bommelerwaard, maar daar komt nu een einde aan. Het voltallige bestuur heeft namelijk aangekondigd zijn taken neer te leggen.

Op zoek naar nieuw bestuur
Vorige week liet de stichting in een bericht op de eigen Facebookpagina weten dat besluit te hebben genomen. 'Door omstandigheden is het helaas voor het huidige bestuur niet langer mogelijk de stichting voor te zetten na zeven jaren. Echter zien wij natuurlijk graag dat het parcours in zijn glorie blijft bestaan.' Ook meldde de stichting op zoek te zijn naar een nieuw voltallig bestuur: 'Gezocht worden dus een nieuwe voorzitter, een penningmeester en een secretaris.'

Moeilijker
Voorzitter Rob de Vogel licht het besluit om te stoppen toe: "We zitten nu met zijn drieën zeven jaar in het bestuur. In die periode is de tijdsdruk groter geworden en het 'werk' wordt ons door de overheid door bureaucratische procedures ook nog eens steeds moeilijker gemaakt", stelt De Vogel. Nu ook secretaris Henri van Drunen en penningmeester Willem Stoorvogel hebben besloten het bijltje er binnen afzienbare tijd bij neer te leggen, rijst als vanzelfsprekend de vraag wie hun taken gaan overnemen.

Serieuze reactie
MTB-Bommelerwaard plaatste daarom vorige week een oproep op de eigen Facebookpagina. Het leverde één serieuze reactie op van een 'bedrijfsmatig initiatief'. "Het gaat om een bedrijf dat de continuïteit wil waarborgen en het parcours wil onderhouden. Dat zou een oplossing kunnen bieden, al zou het natuurlijk het makkelijkst zijn om de stichting door te zetten met nieuwe bestuursleden." Ook een overname door wielervereniging Salt-Boemel behoort tot de opties.

'Geen animo meer'
Toen de MTB-baan op de voormalige vuilstort een aantal jaren geleden is aangelegd, is met de stichting afgesproken dat zij verantwoordelijk zouden zijn voor het onderhoud. “De gemeente is eigenaar van het terrein”, licht wethouder Gijs van Leeuwen toe. “Wij zorgen ervoor dat het gras gemaaid wordt, maar het overige onderhoud wordt gedaan door de stichting.” Volgens de wethouder heeft de stichting de opdracht om de mountainbikebaan te onderhouden onlangs teruggegeven. “Ze hebben er niet voldoende vrijwilligers meer voor, er is blijkbaar geen animo meer voor”, aldus Van Leeuwen. “Wij moeten ons als gemeente nu beraden over wat we kunnen gaan doen.”

Afwachten
Vooralsnog is het voor MTB-Bommelerwaard dus voornamelijk een kwestie van afwachten tot het gesprek met de gemeente Zaltbommel gepland kan worden. De gemeente kan dan bepalen wat er mogelijk is met betrekking tot de opvolging van het vertrekkende bestuur van MTB-Bommelerwaard.

Martin van Hemert

Tags

mtb zaltbommel,mountainbike zaltbommel