bird
donderdag 13 juni | 18.53 uur

Michelle schiet zichzelf naar succes

13-05-2024 15:30
uur
Door: Quinty van Gijn
240424_MichelleVerlouw_hangboogschieten
Michelle Verlouw met haar handboog op de plek waar ze thuis oefent. (foto: Quinty van Gijn)

WELL - Op haar achttiende heeft Michelle Verlouw uit Well al laten zien dat ze een talent is om in de gaten te houden. Hoewel ze met handboogschieten niet de meest voor de hand liggende sport heeft gekozen. “Ik wil heel graag deelnemen aan de Olympische Spelen 2028 in Los Angeles.”

De interesse voor handboogschieten begint al in haar jeugd, wanneer ze met haar broertje in het bos speelt en zelfgemaakte bogen en pijlen gebruiken. "Ik wilde altijd als prinses Merida zijn van de film Brave van Disney, want die doet ook aan handboogschieten. Dat vond ik cool.” 

Het begin
De echte liefde voor de sport begint onverwachts tijdens een open dag bij de plaatselijke club De Heerlijkheid in Ammerzoden. Michelle's ouders zijn in de eerste instantie op zoek naar een sport voor haar broertje. “Uiteindelijk ben ik degene die is begonnen met handboogschieten”, lacht ze. Sindsdien zijn haar pijlen gericht op het verbeteren van haar vaardigheden en het bereiken van haar doelen.
Haar trainer ziet al snel potentie in Michelle en moedigt haar aan om deel te nemen aan de selectiedag voor het regionale talentencentrum. “Eerst zag ik dat niet zitten en wilde ik dit alleen blijven doen als hobby.” Toch gaf ze het een kans en veroverde ze een plekje bij het regionale talententeam. Ze tekent daar haar eerste contract. “Ik probeer zes keer per week te trainen, met sessies van ongeveer twee uur per keer." Zowel op de club als thuis werkt ze hard aan het verbeteren van haar techniek. “Tijdens een training schiet ik gemiddeld tussen de 140 en 180 pijlen.”

Hard werken
Na heel veel oefenen en veel wedstrijden schieten, heeft Michelle's inzet resultaten opgeleverd. "Vorig jaar, tijdens het Nederlands Kampioenschap jeugd outdoor, heb ik de bronzen medaille gewonnen. Bij het indoor kampioenschap won ik zelfs zilver," vertelt Michelle. Ze voegt eraan toe: "Ik heb echt mijn best gedaan en het beste uit mezelf gehaald. Daar ben ik heel trots op."
Midden april mocht ze naar de Youth Cup in Bulgarije. Hoewel ze deze keer niet met een medaille naar huis kwam, blijft ze haar droom najagen: deelnemen aan de Olympische Spelen 2028 in Los Angeles. “Als ik blijf doorzetten, heb ik vertrouwen dat ik dat ga halen”, zegt ze vastberaden. "Op korte termijn hoop ik mee te mogen doen aan het Europees Kampioenschap outdoor voor de jeugd begin juli."

Veel vrienden
Naast haar eigen ambities, ziet Michelle ook de sociale kant van de sport. "In het handboogschieten heb ik veel vrienden gemaakt. Je komt enorm veel mensen tegen en er is veel sportiviteit. Misschien wel meer dan bij andere sporten.” Ze wil dan ook zeker aan mensen meegeven dat het de moeite waard is om de sport eens te proberen. “Bij de handboogclub in Ammerzoden help ik mee bij de lessen, waar iedereen welkom is om langs te komen.” 

Michelle heeft ook een mascotte die haar altijd bijstaat. "Pieter is een puppy die we zelf gefokt hebben. Hij gaat vaak mee naar wedstrijden. Hij vermindert mijn stress tijdens spannende momenten. Dan pak ik hem even vast en dan gaat alles weer goed", glimlacht Michelle.

 

Tags

Michelle Verlouw,Handboogschieten

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie