bird
donderdag 13 juni | 19.26 uur

Marti Hokken neemt na 41 jaar onderwijs afscheid

10-06-2024 14:47
uur
marti hokken_willem van oranjeschool
Afgelopen donderdag nam Marti Hokken afscheid. Ze kreeg in elke groep een opdracht, die te maken had met haar grote hobby: de camper. (foto: aangeleverd)

BRAKEL - Na 41 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, waarvan bijna 35 jaar op de Willem van Oranjeschool in Brakel, gaat juf Marti Hokken met pensioen.

In 1975 begon ze als juf van de midden- en bovenbouw in Nederhemert. In die tijd waren er nog geen digitale middelen, dus werd er geschreven op het bord met krijtjes en gewerkt in schriften. Ontelbare stapels schriften heeft ze nagekeken, krullen gegeven en stickers geplakt. Met een glimlach om haar mond blikt ze erop terug.

Vervangen
Met veel plezier gaf ze toen ook handwerkles aan alle jongens en meisjes van klas 3 t/m 6. Nadat ze was getrouwd en kinderen kreeg, is ze even een tijdje gestopt met werken. Maar als je eenmaal gewerkt hebt als juf, is je naam bekend en zijn de lijntjes kort. Ze werd gevraagd om de klas te vervangen toen de directeur in Hedel ambulante tijd kreeg om schoolzaken te regelen. Een mooie stap, die ze goed kon combineren met haar gezin.

Willem van Oranjeschool
In 1985 ging het kleuteronderwijs en de lagere school samen en werd het basisonderwijs. Toen werd niet meer gesproken over klassen, maar groepen. In 1988 begon ze haar werk op de Willem van Oranjeschool. Met veel plezier stond zij iedere woensdag voor verschillende groepen toen de adv voor leerkrachten werd ingesteld.

Kinderen verder helpen
Juf Marti is nieuwsgierig, leest graag en wil graag kinderen helpen in hun ontwikkeling.  Door de jaren heen heeft ze verschillende scholingen gevolgd, waardoor ze niet alleen juf bleef maar ook RT-leerkracht, Intern Begeleider en Leesspecialist. Wat vond ze nu ze mooi aan haar vak? “Kinderen verder helpen in hun ontwikkeling en dan vooral kinderen die wat extra aandacht nodig hadden. Blije gezichten zien als iets gelukt was en samen trots zijn!“ Is er volgens haar veel veranderd in het onderwijs? “Ja best wel, maar gelukkig ben ik steeds meegegroeid in het vak. Wat een positieve ontwikkeling is geweest, is dat er nu meer gekeken wordt naar het kind zelf.”

Camper
Op donderdag 6 juni is juf Marti in het zonnetje gezet. De middag stond in het teken van reizen met de camper, iets wat ze graag doet. In een creatief gebouwde camper ging ze alle groepen langs waar ze verschillenden opdrachten moest doen, vragen moest beantwoorden en cadeautjes kreeg. Aan het eind van de middag zaten alle kinderen en leerkrachten bij elkaar in de hal voor de afsluiting. Ze werd toegezongen en bedankt voor haar liefdevolle zorg voor de school en kinderen.

 

Tags

marti hokken,willem van oranjeschool

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie