bird
zondag 19 mei | 06.32 uur

Mannenkoor Il Favorito viert 30-jarig bestaan met gastkoor

12-10-2023 13:49
uur
DSC_4095
Het concert vindt plaats in de Sint-Willibrorduskerk in Ammerzoden. Foto: Bommelerwaardgids

AMMERZODEN - Mannenkoor Il Favorito viert zondag 15 oktober het dertigjarig bestaan met een dubbelconcert in de Sint-Willibrorduskerk in Ammerzoden.

Na een terugval in coronatijd is Il Favorito met dertig zangers weer snel op sterkte gekomen. Het repertoire bestaat uit lichtklassieke werken, ballads en bekende Italiaanse liederen. Het ensemble, dat in De Weesboom in Ammerzoden repeteert, is opgericht door musicus Christ van Wordragen die het koor lange tijd onder zijn hoede had.

Popmuziek
De huidige dirigent, sinds vijf jaar, is Everhard Zwart uit Krimpen aan den IJssel. Het koor treedt regelmatig op in de Bommelerwaard en heeft leden uit de hele regio. Dat Il Favorito van oudsher graag Italiaanse koorcomposities brengt, toont uiteraard de naam. Die is gevonden tijdens het oefenen van het klassieke ‘Il Favorita' van toondichter Gaetano Donizetti.

Vrouwenkoor De Longstreetsingers is een jaar na Il Favorito opgericht. Het gezelschap, geleid door Karin Tooren, presenteert popmuziek in een mix van zang en choreografie. Het concert begint om 14.30 uur. Entree 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij DA Drogist Hedel, Primera Ammerzoden en zondag aan de kerk.

Tags

Il Favorito