bird
zondag 19 mei | 11.17 uur

Maasdriel zoekt nog een klimaatburgemeester

20-07-2023 15:27
uur
080623_zonnepanelen-STOCK-LR
Foto: Adobe Stock

MAASDRIEL - In het kader van de nationale klimaatweek is het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) op zoek naar een Klimaatburgemeester van de gemeente Maasdriel.

Van 30 oktober tot en met 5 november wordt voor de derde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. De klimaatburgemeester dient zoveel mogelijk Nederlanders te inspireren ook meer te doen voor het klimaat. De Klimaatburgemeester zet zich in om CO2-uitstoot te verminderen.

Enthousiasmeren
De Klimaatburgemeester van Maasdriel deelt zijn of haar verhaal en organiseert gedurende de week een activiteit in wijk of buurt om bewoners te inspireren en te enthousiasmeren om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. Het klimaatburgemeesterschap is niet alleen voor volwassenen, ook jongeren kunnen zich opgeven.

Door het hele land hebben vorig jaar 245 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier ingezet om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Geïnteresseerden voor de functie Klimaatburgemeester van Maasdriel kunnen zich aanmelden op www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden.

Tags

klimaatburgemeester,Maasdriel,ministerie van Economische Zaken en Klimaat