bird
zaterdag 02 maart | 15.18 uur

Luijendijk Fietsen viert tienjarig jubileum

24-03-2023 16:08
uur
Door: Britta Alink
leendert luijendijk_luijendijk fietsen
Leendert Luijendijk in zijn mooie winkel in Gameren, waar vrijdag en zaterdag (24 en 25 maart) een Voorjaarsshow is. (Foto: Esmee Pellegrom)

GAMEREN - Leendert Luijendijk was nog maar 22 jaar oud toen hij begon met zijn eigen fietsenzaak: Luijendijk Fietsen. Deze maand viert hij het tienjarig bestaan van zijn goedlopende bedrijf in Gameren.

Toen hij op de middelbare school zat, had hij een bijbaantje in een fietsenwinkel. Daarna ging hij in de bouw werken, bij zijn broers. "Maar dat zag ik mezelf niet doen tot mijn zestigste", lacht hij. Dus trok hij de stoute schoenen aan en begon hij een kleine fietsenzaak. Hij woonde toen nog bij zijn ouders in Brakel, maar koos voor Gameren, omdat dat centraler gelegen was. De start was aan De Rondgang. "Ik begon met tien fietsen", weet Leendert nog goed. "Als ik er een eentje verkocht had, kon ik weer een nieuwe kopen."

Middelkampseweg 7
Al snel werd het pand aan De Rondgang te klein en ging hij op zoek naar meer ruimte, op een betere zichtlocatie. Die vond hij in het bedrijvenverzamelgebouw aan de Middelkampseweg 7, aan de kruising (nu rotonde) met de Prins Willem-Alexanderstraat.

Inbraak
In oktober 2014 kreeg hij te maken met een flinke inbraak. "Zeventig fietsen werden gestolen, gereedschap en zelfs de koffie-automaat hebben ze meegenomen", vertelt hij. "Die inbraak zorgde gek genoeg voor heel veel naamsbekendheid. We zijn daarna gestaag gaan groeien. We hebben nu een superfijn team van zeven professionele medewerkers, die heel erg toegewijd zijn."

Luijendijk Mobiel
In 2018 startte Leendert een nieuwe tak binnen zijn bedrijf, Luijendijk Mobiel, gericht op scootmobielen, rolstoelen, handbikes en rollators. "Ik ben contractleverancier voor de gemeente Maasdriel en Zaltbommel", vertelt hij. "Voor onze klanten is het fijn dat we zo dichtbij zitten. Als er onderhoud of een reparatie nodig is, dan kunnen wij dat vaak dezelfde dag nog regelen." Voor de (elektrische) fietsen hebben klanten iets meer geduld nodig. "Kleine reparaties kunnen we vaak wel dezelfde dag nog uitvoeren, maar onderhoud en grotere reparaties moeten echt op afspraak", zegt Leendert. In de winkel hebben klanten ruim keus aan (elektrische) fietsen, bakfietsen en de Klever Speed Pedelec, de extra snelle fiets. "Mensen komen hier vanuit het hele land en vanuit België naartoe", vertelt hij.

Voorjaarsshow
Op vrijdag 24 maart van 9:00 tot 20:30 uur en zaterdag 25 maart is er van 09:00 tot 15:00 uur een Voorjaarsshow. Bezoekers kunnen dan de mooie winkel bewonderen. Er is onder andere een springkussen voor de kinderen en een 'Smoothie-fiets' waarop je je eigen smoothie bij elkaar kunt trappen.

 

Tags

luijendijk fietsen,leendert luijendijk