bird
zondag 16 juni | 08.53 uur

Kunstenaars houden Open Atelier in Pand 9

17-11-2023 16:01
uur
Door: Britta Alink
pand 9_pand9_de steiger_ingang
De kunstenaars hebben hier hun ateliers. Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - De kunstenaars van Pand 9 houden op zaterdag 25 en zondag 26 november van 11:00 tot 17:00 uur open atelier. 

Annita Smit maakt ambachtelijk gecreëerde, twee- en driedimensionale objecten van allerlei soorten papier.
Leontien Vossen zoekt uit alle hoeken van de wereld haar materiaal. Ze herschikt dat tot er zich in een assemblage een nieuw mysterie vormt. Met gemengde technieken en materialen construeert Rinske van Dijk beeldende verhalen. Via textiele materialen gaat zij op zoek naar ruimte en licht.

In het atelier van Anne-Marie Buitehuis zijn allerhande gebruiks- en kunstvoorwerpen van keramiek te bewonderen. De voyeuristische installaties van Anneliek Nieuwland geven de toeschouwer de kans om ongemerkt te zien hoe mensen zich gedragen als ze denken dat ze alleen zijn.

Natuurschilderingen
Ellen Venrooy laat zich in haar keramisch werk inspireren door motieven en structuren uit de natuur. Haar Indische roots zijn ook zichtbaar in haar werk. Marti van den Bogert componeert zaden, schors, bladeren, verpakkingen en andere gevonden voorwerpen met of zonder olieverf en bijenwas tot schilderijen of assemblages.

Bij Peter Venrooy ligt de aandacht op natuurschilderingen, figuurcomposities en abstracte werken. Hij maakt gebruik van diverse schilder- en tekentechnieken. Jos Scholtes is gefascineerd door kinetische kunst: Geïnspireerd door technologie en mechanische principes maakt hij bewegende objecten die je verbazen, vaak ook met een humoristische inslag.

Gebruiksvoorwerpen
In alles wat Renske de Haas maakt komen abstracte en geometrische vormen terug. Zoals bijvoorbeeld in houten sieraden of kleurrijke houten sculpturen. Ingrid van Tuijl maakt en ontwerpt gebruiksvoorwerpen van leer. Ze experimenteert met verschillende technieken. 

Maarten Schuit maakt in zijn atelier zijn passie zichtbaar voor oude en gebruikte muziekinstrumenten. Renate Vos ontwerpt functionele interieurobjecten en accessoires, waarbij ze experimenteert met uiteenlopende materialen en technieken.

Tags

open atelier