bird
donderdag 11 augustus | 01.51 uur

Kosten nieuw sportpark in Zaltbommel vallen hoger uit

29-07-2022 16:15
uur
Door: Britta Alink
watertoren
Zo ziet sportpark De Watertoren er momenteel uit. Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - De bouw van de nieuwe sportaccommodatie op sportpark De Watertoren, waar onder andere pétanquevereniging Jeu de Bommel onderdak gaat krijgen, valt flink duurder uit.

De kosten voor de jeu de boulesbanen, het skatepark en de 3x3 velden waren geraamd op 1,7 miljoen euro, maar blijken nu 7 ton meer te moeten kosten. Dat heeft alles de maken met de flink gestegen kosten van bouwmaterialen. "We kunnen niet wachten tot de prijzen weer gaan dalen", legt wethouder Kees Zondag uit. "Jeu de Bommel moet verhuizen, omdat we anders niet met de sloop van het oude zwembad en de sporthal aan de Thorbeckestraat kunnen beginnen. Die sloop staat gepland na 1 oktober, uiterlijk in februari volgend jaar", aldus Zondag.

Op de locatie Akwamarijn en De Ring staan nieuwe woningen gepland. Het college heeft de gemeenteraad geïnformeerd via een informatienota. "We hadden geen tijd om het op een andere manier te doen", aldus Zondag. "Bij de aanbesteding voor de bouw van de nieuwe sportaccommodatie heeft geen enkele aannemer ingeschreven. Nu ligt er wel een inschrijving, die duurder uitvalt vanwege de hogere bouwkosten."

Zo moet het nieuwe clubgebouw van Jeu de Bommel eruit gaan zien. Archieffoto: aangeleverd

Tags

De Watertoren,Jeu de Bommel,sport,skaten