bird
vrijdag 26 april | 15.28 uur

Kerkdriel kiest voor variant 1 Mgr. Zwijsenplein

17-02-2021 15:05
uur
zwijsenplein-2
• MTD Landschapsarchitecten maakte dit ontwerp.

KERKDRIEL – De herinrichting van het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel is weer een stapje dichterbij. Ruim zeshonderd inwoners, ondernemers en andere betrokkenen hebben vorig jaar gereageerd op de drie voorgestelde varianten.

De variant 1, met de naam ‘Tussen kerk en raadhuis’, werd het vaakst als positief beoordeeld. Deze variant biedt volgens de gemeente de meeste variatie en flexibiliteit in gebruik. “Het parkeren, de bereikbaarheid, de mogelijkheden voor de kermis en de weekmarkt en de verbinding met de Teisterbandstraat worden door veel mensen als pluspunten gezien”, aldus de gemeente in een bericht op haar website.

Parkeerplaatsen
Ook het pleintje -met waterelement en groene invulling- bij het oude gemeentehuis wordt gewaardeerd. “Hoewel er ook kritische geluiden zijn, met name over het aantal parkeerplaatsen dat op het plein gehandhaafd blijft, zien we deze schets als een haalbare ambitie voor het centrumgebied”, aldus gemeente Maasdriel. “De verwachting is dat in maart 2021 de voorkeursvariant wordt gepresenteerd aan inwoners en andere betrokkenen.”

Drie delen
Het plein wordt in variant 1 opgedeeld in drie delen: een pleindeel aan de voorkant van het raadhuis, een middeldeel met parkeerplaatsen en een pleindeel met een openbare kerktuin aan de Teisterbandstraat.

Platanen
Het pleintje rondom ‘Libero’ zet het raadhuis op een voetstuk. De monumentale platanen bij het raadhuis blijven behouden en krijgen een groene onderbeplanting. Er komt een waterelement waar kinderen kunnen spelen op een warme zomerdag. Onder de grote bomen en op de kop van het pleintje komen lange houten banken.

Terrassen
Langs de karakteristieke gevels van het Mgr. Zwijsenplein ontstaat meer ruimte voor terrassen, fietsparkeren, nieuwe bomen en verlichting.

Podium
Het pleintje aan de voorzijde van de kerk krijgt een nieuw podium en zitelement. Ook het borstbeeld van Mgr. Zwijsen krijgt hier een prominente plek. De kerktuin blijft groen en krijgt een openbaar karakter.

 

Tags

mgr. zwijsenplein,herinrichting mgr. zwijsenplein,centrum kerkdriel