bird
zondag 05 mei | 11.33 uur

John en Astrid brengen 't Centrum terug in Ammerzoden: 'Laagdrempelige maakt ons uniek'

29-01-2024 11:15
uur
Door: Martin van Hemert
290124_BrasserietCentrum
Een trotse John en Astrid in hun brasserie aan de Kerkstraat. Foto: Koen Vandenput

AMMERZODEN – ’t Centrum is in Ammerzoden weer terug van lange tijd weggeweest. Ammerzodenaar John Bosch runt de brasserie aan de Kerkstraat sinds 1 december, samen met zijn Zaltbommelse vriendin Astrid van de Werken.

Dertig jaar lang waren de ouders van John Bosch de eigenaren van café 't Centrum, op de hoek van de Kerkstraat en de Voorstraat. In die tijd was 't Centrum een begrip in Ammerzoden en omgeving. Zoon John was vier toen hij en zijn ouders bij de kroeg gingen wonen. Het is dus een understatement om te stellen dat hij het horeca-leven met de paplepel ingegoten heeft gekregen. Hij leerde de 'horeca-levensstijl' kennen en begon het naarmate hij ouder werd ook steeds meer te waarderen.

Ook voor de motorsport werd het café van onschatbare waarde, gezien het feit dat Boet van Dulmen's legendarische raceloopbaan met een weddenschap in 't Centrum begon. Anno 2024 zijn de herinneringen daaraan nog levend, getuige de plaquette aan de wand in 't Centrum met daarop 'Den Boet' in actie.

(Tekst loopt door onder de foto's)


Zo beschreven lijkt er in al die tientallen jaren tijd niets veranderd te zijn, maar schijn bedriegt, want het vroegere café 't Centrum is alweer vele jaren omgedoopt tot café De Straat en de naastgelegen locatie die nu brasserie 't Centrum heet, droeg eerder onder andere de namen 'Het Mussennest', 'het Eethuys' én 'De Pruttelpot, waar John in de periode van 1996 tot 2004 de eigenaar van was.

Trots
Toen hij vorig jaar opmerkte dat uitgerekend dat pand aan de Kerkstraat al een tijdlang leeg stond, begon 'John's horeca-hart' sneller te kloppen. "Het is een beetje goud van oud; terug op het oude nest zou je zeggen. Er was in Ammerzoden niet zoveel meer over, dus we willen het nu weer nieuw leven inblazen. En daar krijgen de andere horecagelegenheden ook weer een boost van. Mensen vinden het echt fijn dat er weer wat is." Zijn vriendin

Astrid vult aan: "Mensen zijn met name blij dat John weer terug is. Bij reserveringen wordt ook vaak gevraagd; 'is dit de brasserie van John?' Het gaat veel om hem en dat vind ik hartstikke leuk, daar ben ik heel erg trots op", glundert Astrid, die juist op het gebied van horeca veel minder ervaring heeft. "Ik heb natuurlijk weleens baantjes in de horeca gehad, maar een eigen restaurant is net iets anders. Inmiddels voelt het heel eigen, maar het was de eerste maand echt wel even wennen." 

Populair
Astrid en John plukken in 't Centrum de vruchten van het feit dat John als voormalig eigenaar van De Pruttelpot aan klantenbinding heeft gedaan: "Er kwam een tijdje geleden een klant binnen met de vraag of de scampi's 'van vroeger' op de kaart staan. Dat was niet het geval, maar ik had alles in huis om het te maken, dus dat doe ik dan ook. Aan dat soort dingen merk ik pas hoe groot de impact van De Pruttelpot is geweest. Ik wist niet dat we zo populair waren", geeft John toe.

"We proberen het ook hetzelfde te doen zoals we het bij De Pruttelpot deden; goede prijzen, goede porties en goede producten. Het glas net iets voller, het bord wat voller, no-nonsense." Astrid besluit: "Daarom hebben we ook voor de naam brasserie gekozen, dat is toch wat anders dan een restaurant. Het laagdrempelige maakt ons uniek."

Brasserie 't Centrum is gevestigd aan de Kerkstraat 3 en is geopend van donderdag tot en met zondag. Van die dagen wordt alleen op zondag geen lunchkaart gedraaid. Kijk voor meer info, de menukaart en eventuele acties op: www.brasserie-tcentrum.nl

Tags

brasserie 't Centrum,John Bosch,Astrid van de Werken

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie