bird
woensdag 22 mei | 13.54 uur

Jarige Spullewaard opent werkplaats en bouwmarkt

16-04-2024 07:00
uur
3dpuzzel_puzzel kringloop_spullewaard_puzzel spullewaard
Vanaf 20 april is deze puzzel te koop in de winkel. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL  - Kringloop de Spullewaard viert het twintigjarig jubileum met de opening van een reparatiewerkplaats en van een tweedehands bouwmarkt in de oude gymzaal van Pand9.

Het begon in 2004 met een handjevol enthousiaste vrijwilligers in een oude schuur in de Zaltbommelse binnenstad. Twintig jaar later is kringloop de Spullewaard met 120 vrijwilligers niet meer weg te denken. Gedurende die twee decennia verstrekte de non-profitorganisatie bijna 1,3 miljoen euro aan donaties aan goede doelen dichtbij en veraf.

Werkplaats
De jubileumviering valt samen met twee grootse plannen. Binnen enkele weken start de Spullewaard in Pand9 met een werkplaats voor mensen die een zinvolle daginvulling zoeken. Het is de bedoeling dat zij binnengekomen meubels en andere spullen repareren of pimpen, die vervolgens weer via de winkel worden verkocht.

Bouwmarkt
Het tweede plan is de start van een tweedehands bouwmarkt in de vroegere gymzaal van Pand9. Achter de schermen wordt al volop aan dit project gewerkt, maar het nodige moet nog wel gebeuren voordat de bouwhal de deuren kan openen. Het kringloopbestuur buigt zich volgende week over de vereiste investering in een entree, airco’s en zonnepanelen. Als alles volgens plan verloopt, zal de gemeente een vergunningaanvraag beoordelen.

Het bestuur van de stichting LTS Salt Boemel heeft als eigenaar van Pand9 het licht intussen op groen gezet. “Met de werkplaats en de bouwmarkt willen we een nog grotere bijdrage leveren aan een meer circulaire economie. Met deze uitbreidingsplannen verbreden we ook ons aanbod aan vrijwilligerswerk", zegt Wim Lambooij, voorzitter van de Spullewaard.

Puzzel
Het twintigjarig jubileum zal ook voor de klanten niet ongemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 20 april krijgt iedereen bij het afrekenen een enveloppe met daarin een traktatie. Verder is er een puzzeltocht die een kringloopcadeaubon van 100 euro voor de winnaar oplevert. Daarnaast is er vanaf 20 april in het kader van het jubileum een heel bijzondere puzzel te koop.

 

Tags

spullewaard,kringloop zaltbommel