bird
maandag 29 april | 03.32 uur

Inzamelingsactie voor hulphond voor Jenice

06-09-2023 15:11
uur
Door: Martin van Hemert
060923_JeniceBouman
Foto: actiepagina Hulphond voor Jenice op www.doneeractie.nl

GAMEREN - De in Gameren opgegroeide Jenice Bouman lijdt aan Posttraumatische Stressstoornis - kortweg PTSS - en de gevolgen van long-COVID.

"Op dit moment kom ik de deur niet uit. Het voelt heel onveilig om op straat te zijn, dus even naar de winkel gaan bijvoorbeeld, lukt niet. Mensen bezoeken is heel fijn, maar ik raak zo snel overprikkeld door geluiden, dat dat eigenlijk ook geen optie is", aldus Jenice.

Getraind
Een hulphond zou mogelijk veel steun kunnen bieden, zo denkt ze zelf: "Een hulphond zal een maatje en steun zijn in stressvolle situaties, maar ook getraind worden om mij tijdig een melding van opbouwende spanning te geven. Een hulphond kan mijn wereld weer groter maken, maar een getrainde hulphond kost 37.000 euro."

"Deze kosten zijn zo hoog, omdat ik zou starten met een al opgevoede hond. Dit wordt sterk aangeraden bij mensen met PTSS, omdat het opvoeden van een pup teveel energie kost. Ik zou enorm graag voor een hulphond willen gaan, maar ik heb het geld niet."

Jenice verzoekt iedereen die iets kan missen een donatie te doen via de volgende website: https://www.doneeractie.nl/hulphond-voor-jenice/-80913

Tags

Jenice,hulphond,inzamelingsactie