bird
donderdag 13 juni | 19.24 uur

Inwoners kunnen obligaties kopen voor Windpark A2 Lage Rooijen

15-05-2024 09:31
uur
Loes_van_Genderen_windpark lage rooijen_foto Christine Wevers
Loes van Genderen woont in Aalst en is lid van Coöperatie Bommelerwaar. ‘Ik geloof erin dat we samen, zowel jong als oud, verandering voor elkaar krijgen. Daarom ben ik lid van de coöperatie’. (Foto: Christine Wevers)

BOMMELERWAARD - Van 15 mei tot en met 26 juni kunnen alle inwoners van de Bommelerwaard obligaties kopen van Burgerwindpark A2 Lage Rooijen. Een obligatie kost 250 euro, de rente is tussen de 4,5 en 7 procent per jaar. De looptijd van de obligaties is 15 tot 20 jaar.

De mensen die in een straal van 2,2 kilometer van het Burgerwindpark wonen, krijgen voorrang om te investeren. Het Burgerwindpark komt direct ten oosten van de rijksweg A2 te liggen. Hoenzadriel ligt op zo’n 1,6 kilometer ten oosten van het geplande Burgerwindpark en de dorpen Hedel en Velddriel op zo’n 2 kilometer.

Eigen vermogen
Met het geld haalt Coöperatie Bommelerwaar eigen vermogen van 3,5 miljoen euro op. “Met deze investering dragen inwoners bij aan de ontwikkeling van schone energie in de Bommelerwaard en ondersteunen ze de lokale energietransitie”, aldus voorzitter Remco Reijke van Energiecoöperatie Bommelerwaar.

Zeggenschap
"We zijn blij met de steun die we al hebben en hopen dat meer mensen uit Bommelerwaard en daarbuiten zich aansluiten," zegt Jan Voskamp, bestuurslid van Coöperatie Bommelerwaar en directielid van het windpark. "Bij deelname word je automatisch lid van de coöperatie waardoor je ook zeggenschap krijgt over onze projecten. Elke bijdrage helpt en maakt zichtbaar verschil."

(tekst gaat door onder de foto)

Ada Boerma (op de foto hierboven) woont in Ammerzoden en is oud burgemeester van Maasdriel. ‘Ik doe mee omdat we met lokale energie investeren in een mooie Bommelerwaard en een duurzame toekomst’. (Foto: Christine Wevers)

 

Meer informatie staat op: bommelerwaar.nl

 

 

Tags

windpark a2 lage rooijen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie