bird
zondag 19 mei | 11.30 uur

Informatieavond over ‘Samen Dementievriendelijk’

24-08-2023 13:44
uur
kerngroep_samen dementievriendelijk_dementie vriendelijk
De Kerngroep 'Samen Dementievriendelijk'. (foto: aangeleverd)

ROSSUM – In gebouw Ratjetoe, de vroegere kleuterschool op de hoek van de Koningstraat-Schoolstraat, vindt woensdag 20 september de avond ‘Samen Dementievriendelijk’ plaats. De avond begint om 19:30 uur.

Doel van de avond is het informeren van de inwoners van Rossum en Hurwenen en ze uit te rusten met kennis en inzicht om mensen met dementie te ondersteunen en een warme, inclusieve omgeving voor ze te creëren. De avond is georganiseerd door de Kerngroep Samen Dementievriendelijk Rossum/Hurwenen.

Verschillende vormen
Belangenbehartiger Thea Karels van Alzheimer Nederland zal verschillende vormen van dementie belichten, evenals de symptomen en de uitdagingen waarmee mensen met dementie en hun verzorgers worden geconfronteerd.

Tips
Ook worden tijdens de avond praktische richtlijnen gegeven voor effectieve communicatie en ondersteuning van mensen met dementie in de dorpen zoals tips voor dagelijkse interacties en het creëren van een dementievriendelijke omgeving. Mantelzorgconsulent Mariella van Heck van Welzijn Bommelerwaard vertelt waar makkelijk informatie te vinden is in de Bommelerwaard.

‘Samen dementievriendelijk’ is een uitnodiging aan alle dorpsbewoners om samen te werken en het taboe rond dementie te doorbreken.

Meer informatie en aanmelden voor de avond kan door een mail te sturen naar Inetims.dorpsraad@gmail.com of door te bellen met Gera van Hezik: 06-36000814.

 

 

Tags

samen dementievriendelijk