bird
zondag 05 mei | 13.11 uur

Huisartsenpost in de Bommelerwaard definitief gesloten

06-02-2024 12:33
uur
Door: Britta Alink
gelre'send
De Huisartsenpost in Gelre's End in Hedel blijft gesloten. Foto: Bommelerwaardgids

BOMMELERWAARD – De Huisartsenspoedpost in de Bommelerwaard gaat definitief dicht. Dat schrijft bestuurder Bas ten Dam van Huisartsenposten Oost-Brabant in een brief aan de gemeenteraden.

In maart 2022 verhuisde de Huisartsenpost van de huisartsenpraktijk De Waluwe in Zaltbommel naar dorpshuis 't Gelre's End in Hedel. In datzelfde jaar ging de Huisartsenpost in de maanden juli en augustus dicht vanwege een ‘capaciteitsprobleem'. De sluiting ging over in sluiting voor onbepaalde tijd en de inwoners van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel konden vanaf dat moment 's avonds en in het weekend terecht op het spoedplein van het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. "De periode van tijdelijke sluiting is gebruikt om het scenario van definitieve sluiting te onderzoeken”, schrijft Ten Dam.

Door de acute huisartsgeneeskundige zorg bij het ziekenhuis te organiseren kunnen patiënten volgens Ten Dam 'direct gebruik maken van de voorzieningen van het ziekenhuis, zoals de beeldvormende diagnostiek en het laboratorium'. "Ook kan er rechtstreeks worden doorverwezen naar de Spoed Eisende Hulp, waar benodigde zorg voorhanden is.”

Tags

huisartsenpost,Gelre's End

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie