bird
zondag 05 mei | 17.48 uur

Huis in Bruchem dingt mee naar prijs 'Duurzaamste huis van Nederland' (met video)

22-02-2024 13:31
uur
Door: Britta Alink
220224_Antheunisse
Noor, Toos, Jasper, Martijn en Karlijn voor hun woning in Bruchem. Foto: aangeleverd

BRUCHEM - Toen Toos en Martijn Antheunisse in augustus 2021 de sleutel kregen van hun huis in Bruchem, wisten ze al dat er flink verbouwd moest worden. Een uitgelezen kans om hun woning uit 1852 zo duurzaam mogelijk te maken. En dat is hen goed gelukt, want ze dingen mee naar de titel 'Duurzaamste huis van Nederland'.

"De gevolgen van klimaatverandering worden steeds zichtbaarder, dus het is duidelijk dat er snel wat moet gebeuren. Wij willen graag ons steentje bijdragen. Dat we nu zeer lage woonlasten hebben is natuurlijk mooi meegenomen, al is er wel een flinke investering vooraf nodig. Maar duurzaam wonen is ook gewoon heel comfortabel wonen. In de winter is het in het hele huis lekker warm en in de zomer juist heerlijk koel.”

Besparen
Stemmen op de Bruchemse woning kan tot 1 maart via de website verkiezing.duurzamehuizenroute.nl In elke provincie wordt op 4 maart het huis met de meeste winnaars uitgeroepen tot het Duurzaamste Huis van de provincie.

(Tekst loopt door onder de BWG TV-video)

Uit de twaalf provinciale winnaars kiest een vakjury op 22 maart de landelijke publiekswinnaar van de verkiezing.

Martijn en Toos hopen op veel stemmen, zodat de Bommelerwaard op de kaart gezet wordt. “En omdat we willen laten zien dat duurzaam wonen meer is dan alleen energie besparen. We zijn van het gas af en wekken meer stroom op dan we gebruiken, maar hebben ook ons watergebruik gehalveerd.”

Via deze link kan een ieder zijn stem uitbrengen op het huis van Toos en Martijn. 

Tags

Duurzaamste huis van Nederland,Antheunisse

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie